K1 i Boks

Furyjev otac očajnički želi pažnju: 59-godišnjak pozvao je Mikea Tysona na obračun u Saudijskoj Arabiji

Mike Tyson (Lijevo) i John Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing) | Instagram (john Fury)
John Fury rado bi boksao s legendarnim ‘‘Ironom‘‘, ali teško će mu se ispuniti ta želja

John Fury, otac Tysona Furyja, osoba je koja nerijetko na sve moguće načine pokušava privući pažnju na svoj lik i djelo, ali konstantno to radi na krive načine. Mnogi pamte silne uvrede koje je uputio Jakeu Paulu na konferencijama za medije uoči meča između Tommyja Furyja i Paula, a nedavno je John Fury još jednim incidentom došao u centar pažnje.

Prije otprilike dva tjedna u Londonu se održala konferencija za medije, a radilo se na promoviranju boksačkog eventa na kojem će Tommy Fury boksati protiv KSI-ja, a Logan Paul boksati će protiv Dillona Danisa. Nakon otprilike 30 minuta konferencije za medije, John Fury je odlučio privući pažnju i prekinuo je konferenciju za medije. Tysonov otac naglo je ‘‘eksplodirao‘‘, prevrnuo je i šutirao stolove, a pritom je pokušavao doći do KSI-ja i Logana Paula kako bi se fizički obračunao s njima. Teži sukob srećom je spriječen, ali žalosno je da će John Fury i u budućnosti biti sudionik ovakvih evenata te će uvijek predstavljati određeni rizik.

Priredba na kojoj će problematični John definitivno biti prisutan jest ona koja će se održati 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji. Tyson Fury predvodit će event, a Francis Ngannou bit će njegov protivnik. U razgovoru za ‘‘Seconds Out‘‘, John Fury potvrdio je svoj dolazak.

‘‘Plivat ću do tamo. Ako ne bude raspoloživih letova, plivat ću, a ja čak niti ne znam plivati. Napuhat ću rukavice za plivanje (pomagala za neplivače, op.a.) i već danas ću krenuti. Bit ću u Saudijskoj Arabiji, ne brinite.‘‘, poručio je John.

U Saudijskoj Arabiji pojavit će se i Mike Tyson, jer legendarni ‘‘Iron‘‘ zapravo trenira Ngannoua za meč protiv Furyja. John Fury istaknuo je kako ne gaji nikakav animozitet prema Mikeu, ali svejedno ga je pozvao da se međusobno obračunaju.

‘‘Zašto ne bih razgovarao s Mikeom Tysonom? Volim tipa, sinu sam dao ime po njemu. Ali, ukoliko se on želi boriti protiv mene na ‘undercardu‘, nema problema. Ja sam borac. Istina da sam star, ali ja sam borac. On je također star, ali je također i borac. Mi smo dvojica tipova spremni za gerijatriju, ali ako se on želi boriti, ja sam jasno dao do znanja da se i ja želim boriti. Već sam bio nokautiran u svom životu i dokle god možemo zabaviti publiku i staviti osmijehe na njihova lica, to mi je dovoljno.‘‘, poručio je John.

Činjenica je da John Fury jednostavno vapi za pažnjom. Njegova profesionalna boksačka karijera bila je ispodprosječna, a John je u 13 nastupa upisao osam pobjeda, četiri poraza i jedan remi. 59-godišnji Fury kao da se ne može pomiriti s činjenicom da nikada nije postao popularni svjetski boksač, pa sada u centar pažnje dolazi na račun svojih sinova.

Inače, radi se o vrlo problematičnom tipu koji je 2011. godine osuđen na 11 godina zatvora jer je pokušao iskopati oko čovjeku s kojim se fizički obračunao. John je četiri godine odležao iza rešetaka, a pušten je 2015. godine.

Linker
02. svibanj 2024 12:59