K1 i Boks

Fabio Wardley upisao novu pobjedu! Sedma runda bila je kobna za Adeleyea, izgubio je tehničkim nokautom

Fabio Wardley

 SCREENSHOT/DAZN

Posljednja borba večeri prije Tysona Furyja i Francisa Ngannoua donijela nam je britanski okršaj između Fabia Wardleyja i Davida Adeleyea. Prva runda krenula je s niskim tempom gdje su i jedan i drugi bili podosta rezervirani te su tek krajem runde počeli bacati kombinacije. Ipak, nije to bilo previše opasno te se ne može reći da smo svjedočili dobroj prvoj rundi. Druga dionica donijela nam je gotovo iste sekvence kao i u prvoj te nije bilo previše kvalitetnog boksa. Svaki iole kvalitetniji pokušaj bilo koga da pokrene akciju završio je u klinču.

U trećoj rundi malo su se razmahali, ali i dalje nismo vidjeli previše prave akcije. Krajem runde oba su borca primila nekoliko jakih udaraca u bradu, no ostali su na nogama i čekali smo iduću dionicu s nadom da će se sve promijeniti na bolje. Nada umire zadnja, ali umrla je u četvrtoj rundi jer se ništa, ako ne računamo sam kraj gdje su ušli u kratku žustriju razmjenu.

Peta runda napokon nam je donijela nešto više akcije. I jedan i drugi ulazili su u razmjene, ali ostali su na nogama, no napokon smo vidjeli nešto što nam daje nadu da će meč postati zanimljivijim. U idućoj su rundi nastavili tim tempom te se vidjelo da je Adeleye načet oko desnog oka.

Wardley je nastavio pogađati i dalje, stvorivši oteklinu svom protivniku, a 50 sekundi prije kraja sedme runde poslao ga je u nokdaun prvi put, no ustao se. Nakon toga, krenula je najžustrija razmjena u meču, a sudac je vidio dovoljno, prekinuo je borbu i to je bila Wardleyjeva pobjeda tehničkim nokautom!

Dosta teško je bilo gledati ovaj meč u prve četiri runde, ali onda je napokon krenulo i vidjeli smo dobru izvedbu Britanca koji je upisao 17. pobjedu u karijeri (16. nokautom). S druge strane, njegovom sunarodnjaku ovo je bio prvi poraz u karijeri.

Ovo je bila posljednja borba "undercarda", a sada slijedi ono što smo svi čekali - meč Furyja i Ngannoua!

Linker
06. svibanj 2024 00:52