K1 i Boks

Britanski teškaš zabrinuo priznanjem: ‘Da je ovo bilo par centimetara niže, vjerojatno bih umro!

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Ipak se nije povukao iz meča i odradio je jedan od najboljih nastupa u karijeri

Fabio Wardley otkrio je da mu je savjetovano da se povuče iz obrane naslova u britanskoj teškoj kategoriji protiv ljutog rivala Davida Adeleyea nakon što je ozbiljno ranjen na njihovoj konferenciji za medije. Njih dvojica bili su ugovoreni za glavne uloge na "undercardu" Tysona Furyja i Francisa Ngannoua u Rijadu i imali su koristi od odluke Britanskog odbora za kontrolu boksa da dopusti da naslov bude u igri u inozemstvu.

Sedam tjedana kasnije, sukobili su se na otvaranju događaja , ostavivši Wardleyja posjekotinu na dva mjesta, od kojih je najdublja bila ispod njegove brade. Iako je taj incident nedvojbeno podigao "hype", Wardley je sada otkrio koliko je ozbiljna njegova ozljeda. Govoreći za SunSport, 28-godišnjak iz Ipswicha rekao je da će imati trajni ožiljak.

"Nekoliko centimetara više i mogao sam izgubiti oko. Nekoliko centimetara niže i mogao je pogoditi arteriju na mom vratu. Nekoliko centimetara na jednu stranu i to je moglo završiti moju karijeru, nekoliko centimetara na drugu stranu i mogao sam umrijeti Bilo je čudno, nadrealno. Sjećam se da sam pomislio: ‘Zar se ovo stvarno događa?‘ Ipak, tvrdoglav sam i uvijek sam znao da ću se boriti. Nikada im nisam namjeravao pružiti zadovoljstvo da odu iz borbe, čak ni kad su mi prijatelji, obitelj i liječnici rekli da je to nemoguće."

Unatoč tome – ili možda baš zbog toga – Wardley je pokazao najbolju izvedbu u karijeri, strpljivo mrcvarivši Adeleyea prije nego što ga je srušio brzom kombinacijom krošea iz klinča. Izazivačeve pokušaje da nastavi borbu zaustavio je sudac nakon još jednog roja udaraca, a Wardley je stavio točku na svoju prvu obranu britanskog naslova. Sva sreća što je tako bilo, a ne onako kako je moglo biti...

Linker
25. travanj 2024 12:10