K1 i Boks

Felix Sturm uspješno se vratio u ring: Netom prije 45. rođendana upisao je pobjedu nokautom u revanšu

Felix Sturm

 MARCO WOLF/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Marco Wolf/imago Sportfotodienst/profimedia
U drugom meču s ovim borcem ostvario je i drugu pobjedu

Njemačko-bosanskohercegovački boksač i peterostruki prvak svijeta Felix Sturm (Adnan Ćatić) sinoć je u njemačkom Ludwigsburgu ponovo ukrstio rukavice s Turčinom Sukruom Altayem te slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Bio je to revanš između ove dvojice boraca jer je Sturm u veljači ove godine odlukom savladao Altaya, koji je bio nezadovoljan takvim ishodom. Sada je Sturm definitivno dokazao da je bolji borac od Turčina te je odnio drugu pobjedu u drugom meču.

Agilnije je u meč ušao Turčin i odmah je zadao nekoliko dobrih udaraca, ali Ćatić se brzo "probudio" i uspostavio kontrolu u ringu te je u finišu prve runde s nekoliko dobrih direkata pogodio protivnika. I u drugoj rundi obojica su nastavila ulaziti u otvorene razmjene. Gledali smo pravi rat i zaista je bilo teško procijeniti tko je bio bolji u druge tri minute.

Sijevalo je sa svih strana, a Ćatić je u pojedinim trenucima podsjećao na najbolje dane karijere iako su mu se bliži 45. rođendan. Rat ovog dvojca nastavio se i u trećoj rundi. Obojica su zadavala mnogo udaraca, nekolicina ih je i pronalazila mete, a tako je nastavljena potpuno ravnopravna borba.

Nakon toga, tempo je malo pao u četvrtoj rundi, no nakon toga Sturm je bio taj koji je dominirao i naposljetku upisao pobjedu u devetoj rundi.

Čestitke!

Linker
27. travanj 2024 11:47