K1 i Boks

Filip Hrgović: ‘Nakon toliko godina čekanja, došlo je moje vrijeme. Postat ću svjetski prvak!‘

Filip Hrgović

 JAN SERDAR
Prva prepreka na tom putu mu je Australac Mark De Mori

Ove subote čeka nas velika boksačka priredba u Rijadu, a najzanimljiviji će nam biti nastup najboljeg hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića. "El Animal" lovi svoju 17. pobjedu u karijeri te se planira dodatno etablirati kao onaj koji će napasti IBF-ovu titulu, a prva prepreka na tom putu bit će mu Australac Mark De Mori.

U ovom meču Hrgović je veliki favorit te bi sve osim pobjede bilo veliko iznenađenje, a upravo u tom tonu se osjeća teškaš iz Sesveta, koji osjeća da je njegovo vrijeme došlo.

"Posljednjih nekoliko godina bilo je teško, ali nakon toliko čekanja, imam osjećaj da dolazi moje vrijeme. Mlad sam, neporažen i sljedeće godine vjerujem da ću postati prvak svijeta", kazao je.

Naravno, priliku za napad na pojas dobio bi u slučaju da Tyson Fury i Oleksandr Usyk odluče dogovoriti revanš nakon svog meča u Rijadu za nešto manje od dva mjeseca. U tom slučaju, njima bi bio oduzet IBF pojas te bi Hrvat bio prvi na redu koji bi dobio priliku napasti upražnjenu titulu.

"IBF je naredio da se pobjednik borbe između Furyja i Usyka mora boriti protiv mene ili odreći titule ako dogovore revanš. Nakon toliko godina čekanja došlo je moje vrijeme i spreman sam iskoristiti priliku koju sam dobio u borbi za titulu", uvjeren je 31-godišnjak.

Veliki dani za hrvatski boks tek slijede, a nadamo se da će se sve odviti po planu i da će Hrgović uspjeti ostvariti svoje zamisli - postati vladar svjetskog trona kraljevske kategorije.

Linker
08. svibanj 2024 00:39