K1 i Boks

Filip Hrgović napravio potez koji će ga približiti napadu na titulu? Pojačao je tim utjecajnim menadžerom

Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Id Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač poduzima korake koji su mu potrebni za ugovaranje velikog meča

Muči se Filip Hrgović s ugovaranjem mečeva kojima se nada i koje zaslužuje, a to odavno nije tajna. ‘‘El Animal‘‘ već je neko vrijeme pri vrhu IBF-ovog poretka izazivača, a u osmom mjesecu prošle godine porazio je Zhileija Zhanga u meču kroz koji smo trebali dobiti sljedećeg izazivača za titulu svjetskog prvaka.

U jednom trenutku činilo se da će IBF imati pravo na obveznog izazivača Oleksandru Usyku koji drži IBF, WBA i WBO titule svjetskog prvaka, ali naknadnim dogovorom, WBA je dobio pravo sljedećeg obveznog izazivača u rotaciji i Daniel Dubois obvezni je Usykov izazivač.

Hrgović je tako po tko zna koji put ‘‘izvisio‘‘ u svoj toj politici pri vrhu svjetskog boksa, a kako bi ubuduće spriječio takve stvari, Hrgović je pojačao tim novom akvizicijom.

Menadžer Keith Connolly od sada je savjetnik Filipa Hrgovića, a radi se o menadžeru koji je dobro poznat po tome da svojim klijentima otvara vrata ka napadima na svjetske titule. Neki od poznatijih boksača kojima je on menadžer svakako su Daniel Jacobs, Adam Kownacki, Edgar Berlanda itd. 2019. godine Connelly je u SAD-u proglašen boksačkim menadžerom godine.

Osim Conollyja, Hrgovićeve šanse za napad na titulu trebao bi povećati i utjecajni odvjetnik Greg Smith. Iako se prenosi vijest da je Hrgović doveo Smitha i Connollyja, prema navodima Mikea Coppingera s ESPN-a, Hrgović je Smitha zadržao u timu, odnosno ne radi se o novoj akviziciji, nego o produljenju suradnje.

Smith je inače odvjetnik koji zastupa Saula Canela Alvareza, vjerojatno najpopularnijeg boksača današnjice, a nadamo se da će podjednako dobro zastupati interese našeg teškaša koji zaslužuje priliku u velikoj borbi.

Bude li sve išlo po planu, Hrgović će nakon Duboisa biti sljedeći na redu kao obvezni izazivač. Dubois i Usyk trebali bi se boriti drugom polovicom ljeta, a nakon toga bi došao red na Hrgovića koji bi priliku mogao dobiti krajem godine.

Naravno, nemojte se u startu previše nadati. Boks nas je višestruko puta uvjerio da stvari ne funkcioniraju po nekakvoj ‘‘logici‘‘ ili ustaljenoj šabloni, nego po interesima promotora, menadžera i čelnih ljudi vodećih boksačkih organizacija. Odluče li Fury i Usyk ponovno otvoriti pregovore za meč u kojem bi pobjednik ujedinio titule svjetskog prvaka, svi ostali ‘‘obvezni‘‘ izazivači vjerojatno će morati prihvatiti činjenicu da ih čeka novo čekanje.

Linker
11. travanj 2024 22:48