K1 i Boks

Filip Hrgović: ‘Spreman sam uskočiti i boriti se. Usyk, vrijeme je da se konačno suočiš sa mnom!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
‘El Animal‘ je izrazio jasnu želju da ukrsti rukavice s neporaženim Ukrajincem

Praktično usporedno s viješću da je meč za ujedinjenje svih teškaških titula između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja otkazan, pojavila se i informacija da se Ukrajinčev tim okrenuo pregovorima s Filipom Hrgovićem. Takav slijed događaja potpuno je logičan budući da je"El Animal" obvezni IBF-ov izazivač, a da je pojas te federacije u Usykovom vlasništvu. Sada, dakle, kada je "Gypsy King" otpao, upravo se hrvatski teškaš prometnuo u najizglednijeg kandidata za novogprotivnika, koji bi "de facto" spasio priredbu zakazanu za 17. veljače u Rijadu. O cijeloj situaciji sada se oglasio i sam Hrgović.

"Sada kada se Fury ozlijedio, spreman sam uskočiti i boriti se s Usykom", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin u razgovoru za ESPN, pa dodao: "Idemo, Usyk, duguješ mi obavezni napad na titulu. Vrijeme je da se konačno suočiš sa mnom".

Hrgović je, dakle, apsolutno spreman ukrstiti rukavice s Usykom i to bez obzira na "short notice" okolnosti, odnosno činjenicu da bi za okršaj s ponajboljim teškašem današnjice na raspolaganju imao svega dva tjedna za pripreme. S jedne strane riječ je o velikom riziku, a s druge, o životnoj prilici koja će se teško ponoviti. Kako će se priča razviti, i hoće li Filip doista boksati s Usykom za (IBF, WBA i WBO) titule svjetskog prvaka - saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
03. svibanj 2024 00:57