K1 i Boks

Filip Hrgović: ‘Tko god mi stane na put, prebit ću ga! Neću biti blag iako De Mori ima hrvatske korijene‘

Filip Hrgović

 SCREENSHOT/YOUTUBE/DAZN
‘Uz Božju pomoć idem po titulu prvaka iduće godine‘

Subota je sve bliža, a s njom i veliki boksački "Dan obračuna" na kojem će nastupiti naš Filip Hrgović. Protivnik će mu biti Australac Mark De Mori, a prije nego što uđu u ring, dužni su odraditi press konferenciju za DAZN.

Prvi je mikrofon dobio Hrgovićev menadžer Keith Connoly:

"Svaki put kad se borite, to je rizik, ali tu je i velika nagrada. Očekujem Filipovu pobjedu, a nakon toga i meč za pojas. Najvjerojatniji scenarij jest kada pobijedi spektakularnim nokautom, čeka da Fury ili Usyk napuste IBF pojas i onda napadne upražnjenu titulu."

De Mori je bio idući na redu, a otkrio je i svoju taktiku te da zna koliko je Hrgović dobar jer je živio u Hrvatskoj.

"Hrgović je favorit, ja ovo neću pobijediti na bodove, nego ću ga pokušati prepoloviti po pola. Spreman sam, pritisak je na njemu, a ne na meni. Imao sam kratki trening kamp što mi godi, a mogu samo reći da ova borba neće ići na 10 rundi. Svjestan sam protiv koga se bori,, živio sam 10 godina u Hrvatskoj i znam da je dobar, kao i svi Hrvati."

Naravno, nakon "Vikinga", riječ je dobio Hrgović koji je zapjevao: "‘Ajmo‘ na posao!", a zatim nastavio u neprijateljskom tonu prema protivniku:

"Zbog svih ovih riječi, morat ću ga kazniti. Mislio sam da ću biti blag prema njemu jer ima hrvatske korijene, ali nakon ovog što je rekao, ništa od toga. Hvala svima što su organizirali ovakvu priredbu, zahvalan sam na ovoj prilici i uz Božju pomoć idem po pobjedu."

Ponovno se oglasio De Mori koji je pokušao predvidjeti kako će Hrgović ići završiti borbu.

"Očekujem da će pokušati upisati spektakularni nokaut", na što je teškaš iz Sesveta odgovorio:

"Ovo je sad osobno!"

Najboljeg hrvatskog boksača pitali su i protiv koga se želi boriti za zlato kad dođe vrijeme za to, na što je samouvjereno odgovorio:

"Tko god mi stane na put, prebit ću ga! Svejedno mi je hoće li to biti Fury, Usyk ili netko treći, ali iduće godine osvojit ću titulu i postati prvi Hrvat s pojasom svjetskog prvaka!"

Nakratko je riječ dobio i promotor Frank Warren koji je izjavio:

"Tko god dobije, obvezni je izazivač IBF-a!"

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati subotu i nadati se pobjedi našeg teškaša, a zatim i što bržim napadom na pojas.

Linker
17. svibanj 2024 04:37