K1 i Boks

Firas Zahabi iznio optužbe: ‘Jake Paul je na steroidima i to bi moglo presuditi protiv Woodleyja‘

Jake Paul i Tyron Woodley
 
 Broadimage/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati MMA trener analizirao je nadolazeći boksački meč između Tyrona Woodleyja i Jakea Paula

Sve smo bliže 29. danu kolovoza i boksačkom obračunu između Tyrona Woodleyja i Jakea Paula. S jedne strane imamo bivšeg UFC-ovog prvaka u velter kategoriji i ujedno borca s 27 profesionalnih mečeva, dok će s druge strane ringa stajati mladi Youtuber s tri profesionalna boksačka meča. Činjenice govore kako bi Tyron Woodley ovdje trebao biti jasan favorit, no poznati MMA trener Firas Zahabi dao se u nešto opsežniju analizu nadolazeće borbe.

''Ovo je vrlo teška borba za Tyrona. Razlozi zbog kojih bi Woodley mogao izgubiti ovu borbu? Kao prvo, borac protiv kojeg se bori veći je od njega i udara jako. Woodley je bolji boksač od Jakea Paula, no ne voli puno riskirati, iako ima potrebne vještine. On je ubojit na sparinzima, no u borbi je pomalo stidljiv kada su u pitanju otvorene razmjene. Dvije stvari su moguće. Ili će Jake Paul pobijediti na bodove ili će ga Woodley nokautirati desnicom iz kontre. Sumnjam da će ga Woodley nokautirati nekim drugim udarcem. Mladi, uzbuđeni i previše samouvjereni Jake Paul mogao bi naletjeti ravno na Tyronovu kontru desnicom i završiti nokautiran. Postoji li mogućnost da se to dogodi? Apsolutno. Međutim, smatram i da Jake Paul posjeduje isto oružje. On ima ubojitu desnicu, a sigurno će biti aktivniji od Woodleyja s tom desnicom.'', rekao je Zahabi u opsežnoj analizi na Youtube kanalu Tristar Gyma.

Zahabi u spomenutom videu odgovara na niz upita fanova, a u nastavku se dotaknuo jedne zanimljive i intrigantne teme. Naime, Firas smatra kako Paul koristi nedozvoljena sredstva i tu vidi moguću prevagu.

''Oba tipa mogu završiti nokautirani desnicom protivnika, no Paul je veći, eksplozivniji i izrazito je atletičan. On bi mogao 'zlostavljati' Woodleyja u ringu iz razloga jer je veći. Nisam htio ovo spominjati, no moj faktor broj jedan jeste kut Jakea Paula. Oni će ga staviti na sve moguće supstance. Mislim da neće biti testiranja za ovu borbu. Možda u tjednu borbu, no nema USADA-e. Nisam to htio reći, no mislim da je to ogroman faktor. Kada govorim da je veči i atletičniji, zapravo aludiram da je na dopingu. Ne volim to govoriti, no Jake Paul je definitivno dopingiran. Takve stvari postoje u svijetu boksa kao što postoje i u MMA-u. Tyron neće biti dopingiran, mislim da će biti totalno prirodan. Čini li to razliku. Apsolutno da.'', dodao je Firas.

Nema sumnje kako će Jake Paul reagirati na ove navode i optužbe od strane Zahabija, no pravi odgovor bio bi negativan test na nedozvoljena sredstva. Naravno, niti to nije apsolutna garancija, no barem bi donekle stišalo ovakve teorije. Firas Zahabi na koncu je dao svoju prognozu kako će Woodley ipak pobijediti u ovoj borbi. Unatoč problemima u ranim rundama, Firas smatra da će Tyronovo borilačko iskustvo napraviti prevagu u kasnijim rundama.

Linker
25. travanj 2024 07:08