K1 i Boks

Jake Paul zasad nije testiran na doping, ali opovrgava optužbe Firasa Zahabija

Jake Paul
 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Youtuber tvrdi kako je otvoren za testiranje u bilo kojem trenutku

Prije nešto više od dva tjedna poznati MMA trener Firas Zahabi na svom Youtube kanalu dotaknuo se nadolazeće borbe između Tyrona Woodleyja i Jakea Paula. Kanađanin je tada iznio ozbiljne optužbe na račun Jakea Paula izjavivši kako je siguran da će on i njegov tim varati koristeći nedozvoljene supstance.

''Oba tipa mogu završiti nokautirani desnicom protivnika, no Paul je veći, eksplozivniji i izrazito je atletičan. On bi mogao 'zlostavljati' Woodleyja u ringu iz razloga jer je veći. Nisam htio ovo spominjati, no moj faktor broj jedan jeste kut Jakea Paula. Oni će ga staviti na sve moguće supstance. Mislim da neće biti testiranja za ovu borbu. Možda u tjednu borbu, no nema USADA-e. Nisam to htio reći, no mislim da je to ogroman faktor. Kada govorim da je veči i atletičniji, zapravo aludiram da je na dopingu. Ne volim to govoriti, no Jake Paul je definitivno dopingiran. Takve stvari postoje u svijetu boksa kao što postoje i u MMA-u. Tyron neće biti dopingiran, mislim da će biti totalno prirodan. Čini li to razliku. Apsolutno da.'', rekao je Zahabi tada.

Zahabijevi komentari došli su do Paula. Njegov menadžer prenio mu je optužbe vlasnika Tristar Gyma.

''Moj menadžer mi je poslao poruku rekavši kako GSP-jev trener govori da sam na 'PEDs' (Performance-enhancing drugs, lijekovi/supstance za poboljšavanje performansi). Uzeo sam svoj mobitel, ovo je istinita priča i to vam garantiram životom svoje majke. Otvorio sam Safari browser te sam u pretraživač upisao 'Što PEDS znači?' Tada sam shvatio o čemu se radi, a menadžeru sam rekao da to shvaćam kao kompliment. Ljudi nalaze svakakve načine da me diskreditiraju te već traže izlike za njegov poraz.'', rekao je Jake Paul za MMA Junkie, a zatim pojasnio kako se radi o ozbiljnoj profesionalnoj borbi.

''Ovo je prava borba, a ne egzibicijsko sranje koje su moj brat (Logan Paul) i Floyd Mayweather odradili. Ja odrađujem prave borbe s komisijom koja me testira na doping. Zahabijevi navodi su glupi i to radi da privuče pažnju. Pogledajte, četiri tjedna kasnije, te otpužbe i dalje se spominju. On je time dobio određen utjecaj i važnost, a on je mali drka**ija koji se zadovoljava gledajući te videe gdje ga spominju i pridaju mu važnost.''

Unatoč tome što je Jake pokušao uvjeriti sve prisutne kako se ne dopingira i kako je morao ''guglati'' o čemu se uopće radi, na koncu je ipak priznao kako trenutno još nije testiran od strane atletske komisije u Ohiu. Paul pretpostavlja kako će se to dogoditi na dan borbe ili dan prije borbe, no rekao je kako je spreman odraditi testiranje bilo kada.

Linker
21. travanj 2024 09:44