K1 i Boks

Floyd Mayweather objasnio zašto se upušta u besmislene egzibicije: ‘Novac mi je ispred ostavštine‘

Floyd Mayweather

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Jedan od boksačkih velikana uživa boksajući s YouTuberima i protivnicima koji nemaju veze s boksom

Boksačke egzibicije protiv MMA borca kao što je Mikuru Asakura ili protiv YouTubera poput Logana Paula i Dejija, postale su učestalost kod Floyda Mayweathera. ‘‘Money‘‘ je profesionalnu karijeru zaustavio na omjeru 50-0 i sada uživa putujući po svijetu i boksajući s nedoraslim protivnicima.

Proteklog vikenda u Dubaiju, Floyd se poigrao s YouTuberom Dejijem i završio ga je tehničkim nokautom u šestoj rundi. Mnoge smeta činjenica da se ponajbolji boksač 21. stoljeća uopće upušta u tako besmislene mečeve, a neki ga optužuju da radi ‘‘smijuriju od plemenitog sporta‘‘. Floyd uopće ne mari za tuđa mišljenja i ne planira prestati nastupati u egzibicijama.

Više je nego jasno da Mayweather u ovakvim mečevima lako dolazi do pozamašne svote novca, a niti on sam da ne skriva da se radi o tome. Nedugo nakon pobjede nad Dejijem, Floyd je upitan da se osvrne na kritike javnosti zbog ovakvih mečeva.

‘‘Često ljudi govore: ‘Floyd mora nastupati u egzibicijama‘. Moja filozofija je da nikada ne prestanem zarađivati novac. Valuta prije naslijeđa. Novac ispred ostavštine. Vjerujte mi, ne moram odraditi niti jednu egzibiciju do kraja života i mogu živjeti sjajnim životom.‘‘, poručio je Floyd svima koji misle da ovakve mečeve odrađuje jer je pred bankrotom i slično.

Floyd s razlogom nosi nadimak ‘‘Money‘‘ i kad je u pitanju generiranje velikih svota novca, tu je pravi specijalist. Njegova ostavština u boksu također je ogromna i ovakve egzibicije ipak ju teško mogu narušiti. Pitanje je zašto publika uopće pokazuje interes za ovakve mečeve, jer upravo interes javnosti i generira velike količine novca u ovakvim besmislenim mečevima.

Linker
26. travanj 2024 11:36