K1 i Boks

Floyd Mayweather se oglasio nakon druge tragične vijesti u svega nekoliko dana: 'Ovo je strašan gubitak...'

 Toshifumi KITAMURA / AFP
Floyda Mayweathera Jr-a u svega su nekoliko dana pogodile dvije tragedije. Boksačka zvijezda prvo je prije tjedan dana saznala kako su pronašli beživotno tijelo njegove bivše djevojke i majke njegovo troje djece - Josie Harris, a u utorak je Floyd saznao da ga je napustio i njegov stric Roger Mayweather.

Roger je bivši svjetski boksački prvak koji je sa svojim bratom Floydom Sr. izgradio nezaboravnu karijeru svog nećaka Floyda. Posljednjih godina Roger je imao velikih problema sa zdravljem i vodio je dugu bitku s dijabetesom.

Nedugo nakon objave njegove smrti, stigla je reakcija iz Mayweather Promotionsa, a s njom i poruka Floyda Mayweathera.

"Floyd Mayweather s boksačkim svijetom oplakuje smrt svog strica, bivšeg svjetskog prvaka i legendarnog trenera Rogera Mayweathera. Smrt je stigla nakon dugačke bitke s dijabetesom.

Rođen u Grand Rapidsu (Michigan), Roger Mayweather bio je svjetski prvak u dvije težinske kategorije. Osvajao je titule u superperolakoj, poluvelteru i velteru. Tijekom gotovo pa 20-godišnje karijere ostvario je 59 pobjeda i borio se s imenima poput Julija Cesara Chaveza i Pernella Whitakera.

Sa svojim bratom Floydom Sr.-om, izgradio je karijeru svog nećaka Floyda. Njega je iz kuta vodio u nekim nezaboravnim i važnim trenucima koji su dio boksačke povijesti.

Roger je također brat Jeffa, bivšeg boksača, a danas trenera.

'Moj stric je bio jedna od najvažnijih osoba u mom životu, u, ali i izvan ringa', rekao je Mayweather koji još uvijek oplakuje gubitak majke njegove djece Josie Harris.

'Roger je bio sjajan prvak, jedan od najboljih boksačkih trenera. Nažalost, njegovo zdravlje je bilo sve lošije i lošije posljednjih godina. No, sad može počivati u miru. On mi je bio sve. Kao i mom ocu, stricu Jeffu, cijeloj obitelji, ljudima vezanima uz Mayweather dvoranu, ali i cijeli boksački svijet. Ovo je strašan gubitak za sve nas'", stajalo je u priopćenju koje je objavio World Boxing News.

Linker
09. travanj 2024 12:39