K1 i Boks

(FOTO) Eddie Hearn oduševljen Buatsijem i Čalićem: 'Ovo je pravi rat!'

Eddie Hearn
 BEN STANSALL / AFP
Iako nije bio u Milton Keynesu, naravno da je Eddie Hearn pozorno pratio jučerašnju priredbu

Glavni čovjek Matchroom Boxinga te time i glavni organizator priredbe koju su predvodili Joshua Buatsi i Marko Čalić, Eddie Hearn, zbog COVID-19 oboljenja nije na licu mjesta mogao popratiti program. No, iz svog doma je sudjelovao u istom putem objava na Twitteru.

Posebno mu se svidio glavni meč, u kojem je Marko Čalić ugodno iznenadio sve koji su očekivali još jedan lak posao za britanskog ljubimca.

"Ovo je za sada sjajan meč. Čalić je započeo jako dobro", napisao je Hearn tijekom vrlo uzbudljivog meča.

Ništa manje oduševljen nije bio niti nakon što je isti bio pred svojom završnicom. Sve je iznenadio sjajan nastup i veliki otpor hrvatskog boksača, koji je favoritu kroz punih šest rundi pružao dobar otpor. Zapravo, svih šest rundi ponudilo je kompetitivan boks, gdje niti jedan nije bio u inferiornoj poziciji.

"Ovo je pravi rat nakon šest rundi. Vidim veliku štetu kod Buatsijevog oka ili jagodične kosti, mislim da ne može vidjeti desnu ruku kako mu dolazi", dodao je tada, da bi nakon iduće runde zaključio:

"Čini se kako obojica imaju ozljedu jagodične kosti. Sjajna borba, veliki respekt za obojicu."

Nakon meča je Hearn podijelio i nekoliko fotografija susreta Buatsija i Čalića nakon meča. Već tijekom svog intervjua je Britanac, pohvalivši svog protivnika, najavio kako se ide susresti s njim u svlačionici. Tamo su jedan drugog iskazali poštovanje na onoj najvišoj sportskoj razini.

Marko Čalić je u ovom meču poražen, no Eddie Hearn sad itekako zna tko je on i mogli bismo hrvatskog poluteškaša uskoro gledati u nekim novim velikim mečevima. Možemo se sada samo pitati što bi bilo da je Marko imao malo više vremena za pripremiti se na način kakav je želio.

Linker
21. travanj 2024 12:39