K1 i Boks

(FOTO) Eksplozija ekspres lonca uništila je lice bivšeg svjetskog boksačkog prvaka

Guillermo Rigondeaux

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Super iskusni kubanski boksač i dalje se oporavlja od nesreće koja se dogodila prije četiri mjeseca

Teška nesreća zadesila je Guillerma Rigondeauxa (20-3, 1 NC), jednog od većih boksača ovog stoljeća kad su u pitanju niže kategorije.

Kubancu je početkom trećeg mjeseca eksplodirao ekspres lonac u kuhinji, a Rigo je pritom zadobio teške ozljede lica i oba oka. Odmah nakon primanja u bolnicu, konstatirano je posjeduje samo 20 posto svog vida. Karijera je bila pod velikim upitnikom, ali to je tada bilo u posve drugom planu.

Njegov menadžer tada je govorio kako ipak vjeruju u potpuni oporavak, ali trenutno nije poznato hoće li se Rigondeaux moći vratiti u ring. 41-godišnji Kubanac na svojim društvenim mrežama podijelio je fotografiju svog lica nakon spomenute nesreće i prizor uistinu izgleda zastrašujuće.

‘‘Svake noći kad zaklopim oči, ovo je ono što vidim. Ponekad je teško zaboraviti.‘‘, napisao je Rigondeaux uz spomenutu fotografiju.

image

Guillermo Rigondeaux

Instagram (guillermo Rigondeaux)

Sudeći po posljednjim objavama na njegovim društvenim mrežama, oporavak teče dobro, barem što se estetike tiče. Naravno, upitno je što je s njegovim vidom, a vjerojatno su i određene psihičke traume ostale nakon nesretnog slučaja.

Inače, ako netko nije upoznat s likom i djelom ovog boksača, radi se o dvostrukom olimpijskom pobjedniku (2000. i 2004. godine) u bantam kategoriji. Dvaput je bio i amaterski svjetski prvak, a uspjesi su se nastavili i u profesionalnim vodama. U jednom trenutku, Rigo je držao WBA (Super), WBO i The Ring-ov pojas u super bantam kategoriji, a držao je i WBA (Regular) pojas u bantam kategoriji.

U posljednja dva nastupa pretrpio je dva poraza, ali to ne umanjuje činjenicu da se radi o istinskom boksačkom velikanu kojem želimo uspješan oporavak od ove teške nesreće.

Linker
31. ožujak 2024 23:45