K1 i Boks

Francis Ngannou poslao poruku Furyju: ‘To nije ni bio jak udarac, znam da sam pobijedio. Opet ćeš pasti!‘

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Smatra da će sada Britanac imati ulogu ‘izazivača‘

Francis Ngannou pokazao je da je većina predviđanja pogrešna tako što je bio konkurentan u svom boksačkom debiju protiv WBC svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja.

MMA zvijezda prešla je u boks i unatoč tome što mu je dano malo ili nimalo šanse da poremeti izglede, Ngannou je bacio Furyja u trećoj rundi i došao sve do sudačke odluke gdje je izgubio.

Osvrnuvši se na udarac koja je šokirao boksački svijet, rekao je za Club Shay Shay da je to daleko od njegovog najjačeg hitca.

"Nije bio jak udarac, pa sam znao da će ustati. Bio je to udarac koji mu je prvo pogodio rame pa onda sljepoočnicu", započeo je, a onda otkrio što bi se dogodilo da ga je pogodio kako može i kako bi ostali prošli.

"Svi će pasti ako ih čisto pogodim. Tako i Fury, samo se ne bi ustao”

Fury je na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, ali "Predator" vjeruje da je pokraden. Želi revanš i rekao je da će, unatoč službenim zapisima, Fury ući u ring kao izazivač.

"Trenutno želim revanš s njim. Ova borba mi je dala puno samopouzdanja, ali isto tako mislim da me je malo olako shvatio tako da bi sljedeći put moglo biti teže. Želim to osjetiti i definitivno ću biti spremniji. Uložiti više truda, svakako. Bio sam tamo i znam da sam pobijedio. Iako su mu dali pobjedu, sada dolazi kao izazivač. Sada dolazi vratiti svoj ugled."

Ipak, ta se borba neće tako skoro održati jer "Kralj Cigana" prvo mora odraditi meč s Oleksandrom Usykom za okrunjenje ujedinjenog prvaka teške kategorije, a s druge strane, očekuje se da će Ngannou odraditi MMA meč i ujedno debitirati u PFL-u. Na kraju krajeva, tko zna...

Linker
18. svibanj 2024 05:00