K1 i Boks

Francis Ngannou priznaje: ‘Fury udara poprilično jako, boksači snažnije udaraju nego MMA borci‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije pohvalio je svog boksačkog rivala

Mjesec i pol dana prošlo je od meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, a iako se radilo o meču koji su prvotno mnogi smatrali egzibicijom, još uvijek je ta borba predmet brojnih diskusija u boksačkim krugovima.

Francis Ngannou podijeljenom sudačkom odlukom izgubio je od Tysona Furyja, a tjednima su se potezale rasprave oko toga je li Ngannou pokraden u tom meču.

Iako je na kraju ostao kratak za pobjedu, Ngannou se može pohvaliti kako je upisao jedini nokdaun u tom meču. ‘‘Predator‘‘ je u trećoj rundi poslao Furyja i bio je to najznačajniji udarac na cijelom meču. Furyju nije pošlo za rukom uzdrmati Ngannoua na taj način, ali Francis je u ‘‘Club Shay Shay‘‘ podcastu priznao kako Fury itekako snažno udara.

‘‘On udara poprilično dobro. Udarci od strane MMA boraca nisu snažni kao udarci boksača. Boksači posjeduju brzinu, znaju kako baciti udarac i sve ostalo što ide uz to. On (Fury) stvarno dobro udara. ‘Pojeo sam‘ nekoliko dobrih udaraca. Ali dobro je kad osjetite udarac, to znači da ste i dalje unutra, da ste svjesni.‘‘, objasnio je Ngannou.

Ono čime je Ngannou oduševio bio je i sam pristup. Niti je krenuo pretjerano agresivno, niti je došao samo s namjerom da preživi svih 10 rundi. Ngannou je djelovao kao borac koji je došao pobijediti i vjerovao je da to može ostvariti.

‘‘Tamo sam došao kako bih se borio i pobijedio. On je prvak, a nisam se tamo pojavio čisto da se pojavim. Moja taktika nije se bazirala na preživljavanju. Ja sam planirao pobijediti i diktirati tempo.‘‘, otkrio je Francis.

Ngannou si je tom borbom otvorio vrata ka još nekim velikim boksačkim mečevima, a trenutno čekamo njegov sljedeći potez.

Linker
27. srpanj 2024 02:02