K1 i Boks

Francis Ngannou tvrdi da je bio žrtva ‘podmuklih trikova‘ pred meč s Anthonyjem Joshuom

Anthony Joshua v Francis Ngannou

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Bivši UFC prvak smatra kako je niz sumnjivih događaja u tjednu pred borbu utjecao na ishod njegovog meča s boksačkom zvijezdom

Bivši UFC prvak teške kategorije, Francis Ngannou, u zanimljivom intervjuu je objasnio što je pošlo po zlu u njegovoj posljednjoj borbi protiv poznatog britanskog boksačkog asa, Anthonyja Joshue.

Ranije ove godine u ožujku, Joshua je postigao jedan od najbrutalnijih nokauta godine u borbi protiv Ngannoua, na ‘‘pay-per-view‘‘ priredbi u Rijadu, u Kingdom Areni.

Ispostavlja se da je bilo dosta čudnih organizacijskih odluka u danima i u satima koji su prethodili tom velikom teškaškom meču. ‘‘Predator‘‘ optužuje organizatore da su korištene neke podmukle taktike kako bi ga izbacile iz fokusa i otežale mu nastup.

Ngannou je ranije danas gostovao u podcastu ‘‘The Diary of a CEO‘‘ sa Steveom Bartlettom. Prema kraju epizode, rasprava se prebacila na spomenuti boksački meč protiv Joshue, pri čemu je bivši UFC prvak izjavio da vjeruje kako su pred borbu korišteni neki sumnjivi ‘‘trikovi‘‘.

"Iskreno, u toj borbi bilo je puno nepravde... Za razliku od borbe s Tysonom Furyjem gdje je sve bilo ravno i pošteno, bez podmuklog posla", rekao je Ngannou. "Puno je bilo trikova, poput toga da su me zadržavali svugdje gdje sam išao taj tjedan, morao sam čekati barem sat-sat i pol da dođe Anthony Joshua. Ali uvijek bi poslali auto po mene u tom vremenu, čak i na sam dan borbe."

Ngannou tvrdi da su mu čak i tu večer pred samu borbu rekli da se treba pojaviti u Kingdom Areni nekoliko sati prije nego što je zapravo trebalo. I da mu je bilo sumnjivo kako je, nakon što mu je producent rekao da će biti značajnog kašnjenja s prijenosom, Joshua ipak začuđujuće stigao taman na vrijeme.

"Proveo sam četiri i pol sata u svlačionici‘‘, nastavio je Kamerunac. ‘‘Poslali su auto po mene u 22:30 jer su mi rekli da ću se boriti oko ponoći ili 1 ujutro... I rekao sam: ‘OK, dobro, to je kako to funkcionira‘, ali kad sam došao do arene, tu je bio producent koji je rekao: ‘Oh, kasnimo s emitiranjem, možda ćemo se boriti u 1:45.‘ "

"Rekao sam ‘OK, to nije tako loše, trenirao sam da se borim u tom vremenskom okviru oko 1 ujutro‘... Brate, sjedimo tamo i gledamo Anthonyja Joshuu kako stiže u arenu u 1:30 - kako mi možete reći to?"

Kada su ga pitali vjeruje li da je netko namjerno pokušao frustrirati i umoriti ga kako bi ga stavio u lošiju poziciju, Ngannou je jednostavno odgovorio: "Da, cijeli tjedan je bio takav."

"To je trik koji nisam znao prije, ali to je trik koji postoji u boksu, imaju puno trikova. Moj trener je vrlo mirna osoba, ali bio je jako ljut i derao se zbog toga."

"Nisam znao koliko je problem ozbiljan, onda sam rekao ‘OK, ovo je ozbiljno‘, ali onda je bilo prekasno... Spavao sam, bio sam u svlačionici, zagrijavao se i zaspivao."

Iako je Ngannou priznao da je Joshua naprosto bio bolji čovjek te večeri i da ne gaji animozitet prema britanskom boksačkom velikanu, naveo je da su konstantna odgađanja mogla utjecati na rezultat.

"Osobno prihvaćam taj poraz, ali ne stavljam ga u kontekst svoje karijere... Moglo je biti drukčije - i dalje mislim da sam ga mogao pobijediti, ne znam."

Linker
12. kolovoz 2024 09:37