K1 i Boks

Francis Ngannou usporedio Furyja i Joshuu: ‘Obojica se znaju boriti, a on je poput ‘playboya‘‘

Francis Ngannou

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Kamerunski nokauter ‘AJ‘-a smatra karakterno daleko ozbiljnijim od ‘Gypsy Kinga‘

Nakon što je Francis Ngannou, krajem listopada prošle godine dobrano namučio Tysona Furyja u svom boksačkom debiju, sada je pred njim novi ulazak u ring, u kojem će ga, s druge strane, čekati Anthony Joshua. "Predator" je, dakle, na samom početku svog boksačkog puta dobio priliku odmjeriti snage s ponajboljim teškašima današnjice, a uoči novog izazova, usporedio je karakteristike "AJ"-a i "Gypsy Kinga".

"Joshua nikad ne priča o glupostima, njegova osobnost je ozbiljnija za razliku od Furyja koji je više poput ‘playboya‘", rekao je kamerunski nokauter u razgovoru za Mirror pa nastavio: "Kada je u pitanju borba, obojica se znaju boriti i to je ono na što sam fokusiran".

Ngannou je komentirao i novinarsku opasku o tome da je Joshua, prilikom njihovog posljednjeg sučeljavanja, djelovao nervozno.

"Možda je bio nervozan, ali to ne znači ništa. Zapravo, mislim da to što je nervozan znači da stvari shvaća vrlo ozbiljno. Ovo mu je vrlo važno i dat će sve od sebe da se na dan borbe pojavi u najboljem izdanju i pruži sve što ima", rekao je bivši UFC-ov prvak, a danas član PFL-a.

Podsjetimo, okršaj Joshue i Ngannoua (na deset rundi) predvodit će boksačku priredbu koja će se 8. ožujka održati u Rijadu (Kingdom Arena). U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti Joseph Parker i Zhilei Zhang, a pobjedniku će pripasti privremena WBO teškaška titula, odnosno status obaveznog izazivača te federacije.

Linker
06. svibanj 2024 23:34