K1 i Boks

Frank Mir debitira u boksu! MMA veteran ugovorio borbu s bivšim svjetskim prvakom

Antonio Silva vs. Frank Mir
 PEDRO H. TESCH, Brazil Photo Press via AFP
Bivši UFC-ov prvak odlučio se, barem privremeno, preseliti u boksački ring

Jedan od najpoznatijih MMA teškaša, danas 41-godišnji Amerikanac Frank Mir, potvrdio je da će svoj boksački debi odraditi protiv bivšeg svjetskog prvaka Antonija Tarvera (31-6-1)!

Njihov meč bit će dio nadolazeće Triller Fight Club priredbe koja se 17. travnja održava na još uvijek nepotvrđenoj lokaciji. Podsjetimo, event je to kojeg će predvoditi boksački meč umirovljenog MMA borca Bena Askrena i YouTube zvijezde Jakea Paula.

Mir je posljednji put u akciji viđen kada je u listopadu 2019. na Bellatoru 231 pobijedio Roya Nelsona.

"Ja sam natjecatelj, bio sam tijekom svog cijelog života. Izazove prihvaćam kako bih rastao i postajao sve bolja i bolja osoba. Oduvijek sam se htio testirati u boksačkom ringu, a jednom kada mi se prilika ukazala, nju sam odmah i prihvatio", komentirao je Mir ovu vijest na Twitteru.

A Franka čeka Traver koji ima 52 godine i posljednji je boksački meč odradio u kolovozu 2015. kada je dvoboj njega i Stevea Cunninghama proglašen neodlučenim. Udarač nadimka 'The Magic Man' tijekom profesionalne boksačke karijere osvajao je WBA, WBC i IBF titule u poluteškoj, dok je onu po IBO verziji držao i kao poluteškaš, ali i kao član lakoteške kategorije. Pamtimo ga i po trilogiji u kojoj je upisao dvije pobjede i jedan poraz u susretima s legendarnim Royem Jonesom Jr-om.

Pored toga, bio je i svjetski prvak kao amaterski boksač (1995. Berlin), osvajač je Panameričkih igara (1995.), a na Olimpijskim igrama iz 1996. (Atlanta) osvojio je brončanu medalju.

Linker
25. travanj 2024 05:15