K1 i Boks

Frank Warren: ‘Fury je boksao s najvećim boksačima svoje ere, što ne možemo reći za Lennoxa Lewisa‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Furyjev kopromotor u hvalospjevima je pričao o svom boksaču

Iz dana u dan situacija dolazi do raznih promjena u pregovorima između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Već je svima jasno da je Usyk onaj koji pristaje na sve i silno želi taj meč, dok Tyson Fury nevjerojatno komplicira. Ranije danas imali ste prilike čitati o novim Furyjevim zahtjevima, a Usykov menadžer Alexander Krassyuk izrazio je sumnju u održavanje meča.

‘‘Recimo da Usyk prihvati da nema revanša, Fury će tražiti novu stvar za izbjeći meč. Pokušao je blefirati, a Usyk je prepoznao njegov blef. Kad smo započeli s pregovorima, Furyjev tim prvi je tražio revanš klauzul, a mi smo se složili s tim. Što god prihvatimo od Furyjevih zahtjeva, ne garantira nam da će doći do borbe.‘‘, rekao je Krassyuk za talkSPORT.

Za talkSPORT oglasio se i Frank Warren, jedan od Furyjevih kopromotora. Warren smatra da sve ide svojim tijekom i da neće biti problema oko održavanja borbe 29. travnja (četvrti mjesec).

‘‘Dogodit će se. Ugovori su sređeni, sve strane su složne. Moramo nastaviti s pregovorima i siguran sam da će se meč dogoditi. Svi žele gledati ovaj meč, ali svi bi se trebali nakloniti Tysonu Furyju jer on je jedini teškaš još od dana Alija, Foremana i Fraziera, koji se borio s najboljim boksačima svoje generacije. Boksao je protiv Klička koji je bio najbolji boksač svoje generacije. Otišao je na njegov teren i porazio ga je. Otišao je i u SAD, ne jednom, nego triput, a tamo je porazio Deontayja Wildera. Sada će se boriti protiv tipa koji ima dvije pobjede nad Joshuom i drži tri pojasa. Morate skinuti kapu Tysonu. Često pričamo o Lennoxu Lewisu, ali on se nikad nije borio protiv Riddicka Bowea, a protiv Mikea Tysona borio se tek kad je Tyson bio daleko od najboljih dana. Ne želim iskazati nekakvo nepoštovanje Lennoxu, on je bio odličan borac. Ali Tyson (Fury) se borio s najboljima dok su bili na vrhuncu.‘‘, poručio je Warren, a mnogi će se suprotstaviti ovom mišljenju.

Tyson Fury boksao je protiv Vladimira Klička koji je tada imao nepunih 40 godina. Od ostalih elitnih teškaša svog doba, Fury je boksao samo protiv Deontayja Wildera i to čak triput. Furyjevom rezimeu nedostaju pobjede nad boksačima poput Anthonyja Joshue, Oleksandra Usyka, Andyja Ruiza i Joea Joycea. Tek nakon mečeva s njima, Fury bi mogao reći da je uistinu boksao s najboljim boksačima svoje ere. Velika je vjerojatnost da bi ih sve porazio, ali to nam mora dokazati i u ringu.

No, vratimo se Franku Warrenu i njegovim izjavama. Furyjev kopromotor još je izjavio da očekuju kako će meč između Usyka i Furyja biti najveći event ikad održan na (novom) Wembleyju.

‘‘Obojica su neporaženi i na vrhuncima karijere. Bit će to fantastičan event koji će donijeti najveću zaradu od svih evenata održanih na Wembleyju. Nadmašit ćemo prošli (Fury vs. Whyte), ali ja ne pričam samo o boksu, nego o svim događanjima koji su se održali na Wembleyju. Ovo je najveći teškaški meč nakon tko zna koliko vremena. Fury je megazvijezda i jako sam sretan zbog njega.‘‘, objasnio je Warren.

Frank Warren djeluje jako optimistično po pitanju održavanje ove borbe. Nadajmo se da će optimizmom ‘‘zaraziti‘‘ ostatak Furyjevih predstavnika i da neće dodatno komplicirati pregovore za meč koji svaki boksački fan želi pogledati.

Linker
19. travanj 2024 15:57