K1 i Boks

Frazer Clarke najavio pobjedu Anthonyja Joshue protiv Oleksandra Usyka

Anthony Joshua

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Smatra kako će njegov sunarodnjak odraditi drugačiju borbu

Brončani sa zadnjih Olimpijskih igara, Britanac Frazer Clarke, smatra kako je njegov sunarodnjak i bivši prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthony Joshua napravio potrebne preinake u svojim pripremama te da će pobijediti Usyka u revanšu.

Jedna od glavnih promjena u pripremama je ta što je Angel Fernandez promaknut u glavnog trenera. Fernandez je ujedno i trener Frazera Clarkea za kojeg Clarke vjeruje kako je promijenio Joshuinu taktiku za revanš i uveo potrebne promjene. Također je za Sky Sports News prokomentirao kako je Joshuu ovaj poraz dodatno ojačao.

"Mislio da ga je poraz ojačao i otvorio mu oči. Mentalno je postao jači i mislim da sada zna što treba učiniti. Mislim da je promijenio cijelu situaciju na način na koji on smatra da je najbolji. On ima svoj tim ljudi kojima je trenutno samo jedan cilj na pameti, a to je da AJ postigne željeni rezultat. Ne možete otpisati Usyka, on je nevjerojatan borac. Ali mislim da je AJ sada na mjestu gdje on želi biti i da ima sve uvjete da pobijedi."

Clarke je kao amater boksao i s našim Markom Milunom kojega je pobijedio na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Profesionalnu karijeru je također uspješno startao, ali trenutno se oporavlja od ozljede desne ruke. Svoj povratak u ring planira za srpanj (7. mjesec), a vrlo je siguran u znanje svog trenera Fernandeza s kojime trenutno oštri svoje najubojitije oružje; svoju desnu ruku.

Linker
23. travanj 2024 05:57