K1 i Boks

Joshua prozvao Furyja da ispoštuje ‘džentlmenski dogovor‘

 Tyson Fury,  Anthony Joshua

 FAYEZ NURELDINE/AFP/Profimedia
Anthony Joshua smatra kako je još puno novaca ostalo u igri i prozvao Furyja

Boksačkoj zajednici teško je prihvatiti činjenicu da se Tyson Fury za stvarno umirovio nakon svoje posljednje pobjede protiv Dilliana Whytea. To nimalo ne čudi s obzirom na to da su se stvari konačno počele raspetljavati u teškoj kategoriji, te Furyja još samo jedna borba dijeli do ujedinjenja svih titula.

Fanovi uvijek žele da najbolji boksaju s najboljima kako bi se vidjelo tko je stvarni vladar jedne boksačke ere, a ovaj put ćemo vjerojatno propustiti to vidjeti jer se borba između Furyja i pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka vjerojatno neće održati.

Tom prigodom Anthony Joshua prozvao je svog rivala da izađe iz mirovine i ispoštuje njihov "džentlmenski dogovor" i bori se protiv njega. Joshua je zamalo uspio dogovoriti borbu protiv Furyja, ali Fury je ipak morao ispoštovati svoj ugovor i odraditi treću borbu protiv Deontaya Wildera, dok se Joshua bio primoran odraditi borbu protiv Usyka koju je na posljetku izgubio. Joshua smatra kako će se Fury vratiti iz mirovine ako mu se ponudi prava ponuda.

"Neka Fury ispoštuje naš džentlmenski dogovor i izađe iz mirovine, ostalo je puno novaca u igri koji netko mora pokupiti. Za početak ispred sebe imam Usyka i iako ljudi smatraju kako se trenutno moram fokusirati samo na tu borbu, ja ipak volim gledati širu sliku."

Tyson Fury je nedavno pobijedio prvog izazivača Dilliana Whytea nokautom u 6. rundi i odmah nakon toga je najavio kako je gotov s profesionalnim boksom. Ponuda za borbu između pobjednika meča Joshue i Usyka i dalje je na stolu, ali morat će u kratkom roku odlučiti hoće li se boriti ili će morati uprazniti pojas prvaka prema WBC verziji i izgubiti pravo na borbu za neprikosnovenog prvaka svijeta.

Linker
16. travanj 2024 17:08