K1 i Boks

Froch ne vjeruje da ćemo ikada gledati meč Usyka i Furyja: ‘Fury je zaradio puno novca, ne znam je li više ozbiljan oko sporta‘

Tyson Fury

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Bilo bi lijepo imati apsolutnog prvaka teške kategorije koji bi naslijedio velikog Lennoxa Lewisa, no sada je teško gajiti nade u to

Nakon više od dva desetljeća, idućega tjedna smo trebali svjedočiti borbi za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka. Nažalost, zbog posjekotine koju je zadobio na sparingu, Fury je bio prisiljen otkazati meč čime je bijes fanova boksa enormno narastao.

Sve to dovodi di velike sumnje fanova da će se taj meč ikada održati, iako je službeno određen novi datum. 18. svibnja bi se meč trebao dogoditi, no Carl Froch ne vjeruje da će se dvojac i tada sastati u ringu.

‘‘Nadam se da će istina ovo za 18. svibanj. Dobar je potez što su ga odmah najavili, no ne vjerujem da je 100 posto istina. Ako se bilo koji od njih dvojice povuče, mora platiti 10 milijuna dolara. Ne znam koliko je to relevantno i je li uopće istina. Nadam se da će se boriti. Fury je dobio legitimnu posjekotinu, vidjeli smo, no ova dva borca se možda nikad ne susretnu‘‘, rekao je Froch za Fighting.

‘‘Svaki put kada Fury nije u ringu i kada čeka, mislim da mu sve to više nije pri srcu. Zaradio je puno novca i ne znam koliko je više ozbiljan oko sporta. Ne znam što želi s karijerom, ali nadam se da se želi boriti jer ovo svi želimo vidjeti‘‘, dodao je.

Bez obzira što svi mi želimo gledati ovu borbu, to nije garancija da će se ona i dogoditi. Bilo bi lijepo imati apsolutnog prvaka teške kategorije koji bi naslijedio velikog Lennoxa Lewisa, no sada je teško gajiti nade u to.

Linker
28. travanj 2024 19:26