K1 i Boks

Zhilei Zhang: ‘Fury je mislio da je Ngannou samo neki MMA borac kojeg će pregaziti. Nije ni trenirao‘

Tyson Fury vs. Francis Ngannou 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Koliko je jako Fury trenirao za Usyka ne znamo, no iz priloženog se vidjelo da to nije bio slučaj prije meča s Ngannouom

Tysona Furyja u ringu nismo gledali od desetog mjeseca prošle godine i meča protiv Francisa Ngannoua. Unatoč tome što je uspio pobijediti, više fanova slavi Ngannoua i Furyja kritizira zbog lošeg nastupa. Trebao se ‘‘Kralj cigana‘‘ idućega tjedna boriti protiv Usyka, no svi znaju što se dogodilo.

Svi su očekivali laganu pobjedu Furyja nad Ngannouom, no pobjeda je bila sve, samo ne lagana. Zhilei Zhang smatra da je Fury uvelike podcijenio Francisa te da je mislio da će jednostavno prijeći preko njega, a to se ni blizu nije dogodilo:

‘‘Mislim da Fury uopće nije trenirao za tu borbu, da vam budem iskren. On je na Ngannoua gledao kao na običnog MMA borca kojeg će jednostavno pregaziti. No, istina je da boks morate shvaćati ozbiljno. Morate davati sve od sebe kada ste u dvorani. Takav Furyjev mentalitet je dao savršenu priliku za Ngannoua‘‘, rekao je Zhang za BoxingScene.

Dotaknuo se meča između Furyja i Usyka:

‘‘Mislim da to ovisi o trening kampu. Ako Tyson Fury bude jako trenirao, mislim da će pobijediti. Viši je, snažniji, još je i fleksibilan. No, kao što sam i rekao, morate se fokusirati dok ste u kampu. To je glavna stvar. Ako imate sve moguće fizičke predispozicije, a ne trenirate, nećete pobijediti.‘‘

Koliko je jako Fury trenirao za Usyka ne znamo, no iz priloženog se vidjelo da to nije bio slučaj prije meča s Ngannouom. U petom mjesecu će Fury imati priliku sve ispraviti, naravno, pod uvjetom da opet ne dođe do otkazivanja meča.

Linker
26. travanj 2024 20:31