K1 i Boks

FS ekskluzivno doznaje: Luka Plantić ugovorio novu borbu početkom desetog mjeseca, protivnik mu je iskusni Argentinac

Luka Plantić

 MAJA PRGOMET/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Maja Prgomet/zuma Press/profimedia
Borit će se na domaćem terenu jer se priredba održava u Solinu

Sjajne vijesti dolaze nam na samom kraju tjedna: Luka Plantić vraća se u ring! Nakon što je ove godine uspješno odradio dvije borbe, 26-godišnji Solinjanin će pokušati upisati sedmu profesionalnu pobjedu, a protivnik će mu biti argentinski boksač Diego Ramirez.

Plantić (6-0, 5 KO) posljednji je nastup upisao početkom lipnja (šesti mjesec) kada je prvi put branio WBC International Silver pojas u super srednjoj kategoriji protiv Yusufa Kanguela. Tada je slavio prekidom u desetoj rundi te uspješno obranio titulu, a prije toga još je odradio meč u veljači (drugi mjesec) protiv Tomasa Bezvode kojeg je pobijedio tehničkim nokautom u šestoj rundi.

S druge strane ringa stajat će Ramirez (25-10-1, 6 KO) koji je ove godine također odradio dvije borbe. Za razliku od "The Thundera" on u ovu borbu dolazi nakon poraza, a izgubio je na bodove protiv Padraiga McCroryja krajem svibnja (peti mjesec). Ove godine ima i jednu pobjedu, a to je ostvario sredinom drugog mjeseca kada je sudačkom odlukom slavio protiv Marcela Fabiana Bzowskog. Prije te borbe upisao je četiri poraza zaredom te je jasno da se ne nalazi u najboljem nizu i to bi Plantić trebao iskoristiti.

Ova borba održat će se u super srednjoj kategoriji, a kako je Plantić najavio, ovo bi trebao biti uvodni meč za napad na drugu titulu te ako sve prođe po planu, taj bi se meč trebao održati u 12. mjesecu.

Odlična vijest je i ta što se priredba održava u Hrvatskoj, točnije na Plantićevom domaćem terenu u Solinu 7. listopada (deseti mjesec). U ovom trenutku nije poznato koga ćemo još gledati na ovom eventu, no ubrzo bismo trebali saznati i te informacije.

Luka, sretno!

Linker
28. travanj 2024 17:36