K1 i Boks

Fury dao intervju, fanovi govore samo o masnicama na njegovom licu: ‘Tako to izgleda kad podcijeniš Ngannoua!‘

Tyson Fury

 Screenshot/YouTube (Boxing King Media)
Iako ‘Gypsy King‘ tvrdi da Francis nije pogodio ništa osim udarca kojim ga je bacio u nokdaun, njegovo lice ga demantira...

Tyson Fury dao je intervju nakon, kako je i sam priznao, jednog od njegovih najtežih mečeva u posljednjih deset godina. Govorio je "Gypsy King" o cijelokupnoj organizaciji borilačkog-produkcijskog spektakla u Rijadu, subotnjoj borbi i samom Francisu Ngannouu kao protivniku koji mu je pružio otpor veći no što je itko očekivao.

"Priredba je bila nevjerojatna, cijeli ‘event‘ bio je kao deset rock koncerata", rekao je WBC-ov svjetski prvak u uvodnom dijelu razgovora za Boxing Kind Mediju, pa odgovorio na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da je podcijenio Ngannoua: "Ne, ne, ne možete ništa oduzeti Francisu Ngannouu. On je dobar borac i pružio mi je vrlo dobru borbu i to je to. Dobro sam trenirao, vrlo dobro sam se pripremio, nemam nikakvih isprika, to je boks. Neki dani su vam dobri, neki jednostavno nisu. Ne možete svaki put biti najbolja verzija sebe. Kada mediji govore da je određena borba ‘mismatch‘ i da nije vrijedna gledanja, obično to završi tako da imate tešku noć. Da nisam trenirao toliko koliko sam trenirao, vjerojatno ne bih pobijedio ovu borbu".

Govorio je potom Fury o tome kako se osjećao među konopcima nakon 10-mjesečne stanke, a dotaknuo se i meča za ujedinjenje pojaseva s Oleksandrom Usykom.

"Bio sam izvan ringa blizu godine dana, bilo je malo ‘ring rusta‘. Bilo je to daleko od moje najbolje izvedbe. Nije to bio Tyson Fury na najvišoj kvalitativnoj razini, ali napravio sam ono što sam morao i nastavljam dalje. O tome se i radi, da nastavim dalje, a to znači borbu s Usykom za apsolutnog prvaka. Nemam velikih ozljeda. Ne znam kad će to biti, ostavljam to promotorima, sada ću uzeti odmor, a onda se vraćam u dvoranu", rekao je 35-godišnji Britanac, pa poslao poruku Usyku: "Pripremi se, a ondra ćemo odraditi najveću borbu naše generacije, borbu stoljeća za svjetskog apsolutnog prvaka".

Između ostalog, govorio je Fury i o snazi Ngannouovog udarca, odnosno šteti koju je od kamerunskog borca primio u sinoćnjem obračunu".

"Udara snažno, ali taj nokdaun u trećoj rundi bio je više zbog krošea u stražnji dio glave. Osim toga, nije postigao puno toga drugog", istaknuo je "Gypsy King", no s njim se nisu složili mnogi fanovi. Ono što je, naime, većini privuklo pozornost na videozapisu Furyjevog intervjua jest njegovo lice na kojem su vidljive masnice i ogrebotine, osobito na lijevom oku, lijevoj strani čela i na nosu, a što su posljedice treće i osme runde u kojima je bio izložen Ngannouovim napadima. U komentarima su se ubro počeli množiti komentari koji se bave upravo "tragovima" koje mu je Ngannou ostavio na licu.

"Izgleda kao da je Francis pobijedio", "Pogledaj mu lice, čovječe", "Tragovi na njegovom licu govore sve", "Tako to izgleda kad podcijeniš Ngannoua", "Priznaj si da si izgubio", "Ovaj čovjek je osramoćen i ponižen", "Ovako ne izgleda lice pobjednika", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Linker
01. svibanj 2024 21:53