K1 i Boks

Chael Sonnen grmi nakon poraza Ngannoua: ‘Boks nije pravi sport, ovo je sramotno! Zašto mu ovo rade?‘

 FAYEZ NURELDINE Afp
Iznenadio se koliko je Kamerunac bio kompetitivan

Možete dodati Chaela Sonnena na popis MMA boraca koji nisu zadovoljni sudačkom odlukom u boksačkom meču Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Podsjetimo, Kamerunac je pružio fantastičan meč te odveo "Kralja Cigana" sve do kraja predviđenih 10 rundi, a onda je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Taj ishod meča zabolio je Sonnena, koji je uputio dosta oštrih riječi prema plemenitoj vještini.

"Boks nije pravi sport! To me boli. Boli me to reći, ali ovo što se dogodilo je sramotno! Zašto mu ovo rade?", uzrujano se pitao.

Sonnen, bivši izazivač UFC titule, dao je te komentare nakon što je vidio da je Ngannou izgubio od Furyja u kojoj je postigao jedini nokdaun i, prema mnogima, učinio dovoljno u sljedećim rundama da na kraju meča podignuta ruka ude upravo njegova. Ipak, to se nije dogodilo, već je Britanac odnio tijesnu pobjedu, što Sonnen smatra "predvidivim" i prije samog meča.

"Čovjekov opus zaslužuje priznanje. Svatko bi bio mudar da je predvidio da će se to dogoditi. Nije bilo šanse da mu dopuste da uđe i ostvari tu pobjedu ako dođe do odluke sudaca."

Povrh kritika u bodovanju borbe, Sonnen je bio iznenađen kada je vidio Ngannoua, koji je debitirao u boksu, da je konkurentan Furyju, WBC-ovom prvaku u teškoj kategoriji i jednom od najboljih boksača današnjice. Također je primijetio Ngannouov nedostatak iskustva i nedostatak aktivnosti zbog ozljede.

"Ovo je srceparajuća stvar za mene, ne zbog bilo kakvog odnosa koji imam s njim. To je za mene srceparajuća stvar jer sam cijeli život poštovao boks, a onda otkrijem da je sport lažan. Odluka je pokvarena i ovo ne može biti pravi sport", rekao je, a potom zaključio:

"Ovo je drugi put da vidim najboljeg na svijetu u boksu – apsolutno najboljeg, u najboljim godinama, u boksu – da biva pretučen od tipa bez iskustva. Jedan od njih bio je pijani drogeraš koji je pobijedio najvećeg boksača koji nikad prije nije izgubio. A onda dobijete gospodina koji ima najmanje 37 godina, koji se nikada nije bavio tim sportom i trenira u MMA dvorani koji dođe i izmasakrira ga. O čemu pričamo?", zapitao se s pravom.

Linker
02. svibanj 2024 13:39