K1 i Boks

Fury ima poruku za Joshuu i Usyka: ‘Dozvolio si tipu na steroidima da ti oduzme titule!‘

Tyson Fury

 Andrew Dowling/Alamy/Alamy/Profimedia
Nije se lako pomiriti s razvojem situacije gdje bez vlastitog utjecaja ostaneš bez velikog meča

Tyson Fury trenutno je u situaciji kakvoj se nije nadao. Prvo mu je Deontay Wilder sudskim putem oduzeo meč na kojem se mjesecima radilo, a kad je Wildera napokon sredio i apsolvirao, morao se pomiriti s činjenicom da spomenuti meč ponovno ne može dobiti zbog toga što je Oleksandr Usyk savladao Anthonyja Joshuu, što će automatski rezultirati revanšem njihove borbe.

Kako Fury prije svega želi borbu za ujedinjenje titula, koja će isto tako biti nemjerljivo financijski najpogodnija za njega, nikako mu ne odgovara situacija u kojoj se našao, a u kojoj će morati braniti titulu protiv Dilliana Whytea ili odraditi neki drugi meč. Svoje frustracije iznio je tamo gdje mnogi odlaze da bi ono negativno izbacili iz sebe, na traku za trčanje. Dok je trenirao na njoj snimio je video u kojem se obratio prije svega Joshui, ali je označio tim putem i Usyka, za kojeg nije imao lijepe riječi.

"Znaš što ne mogu vjerovati? To da je Joshua dozvolio Ukrajini da mu oduzme sve teškaške pojaseve, nakon svog napornog rada koji sam ja uložio da ih vratim. Ti velika beskorisna propalico. Dozvolio si malom tipu na steroidima da dođe iz srednje kategorije, nadmaši te i oduzme ti pojaseve. Trebat će očito pravi britanski bombarder iz Lancastera, poput mene, da to ode vratiti, beskorisni mali... uzmi te pojaseve i vrati ih nazad u Britaniju", rekao je ljutiti Fury, dodavši:

"Beskorisni propalice! Iskreno, donesite ih meni, Gypsy Kingu, Donesite obojicu meni i postavit ću ih gdje im je mjesto te ih riješiti tih pojaseva."

Fury je, kao što je navedeno, trenutno na čekanju raspleta svoje situacije, budući da je licitacija honorara za meč protiv Whytea potvrđena za 18. siječnja. U međuvremenu se isto tako čeka dogovaranje revanša između Joshue i Usyka, za koji se trenutno čini kako će se održati u travnju, na nekom od londonskih stadiona.

Gypsy King će se u svakom slučaju morati u međuvremenu boriti, ako ima namjeru zadržati WBC pojas prvaka, a to je ono što mu je potrebno da mu meč protiv Joshue ili Usyka bude za apsolutnog prvaka svijeta. Bojimo se i pomisliti što bi se s velikim mečem dogodilo da u međuvremenu i Fury doživi neki poraz. Tada bi vjerojatno sve izgubilo smisao i palo u vodu, neovisno o tome što će se dogoditi u revanšu Usyka i Joshue.

Linker
14. travanj 2024 10:27