K1 i Boks

Fury iznenadio boksačku javnost: ‘Možda je ipak Wilder moj idući protivnik!‘

 Farrell/Stephen Crawshaw/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
‘Ništa nije riješeno dok Joshua i ja ne uđemo u ring, a tome, u ovome trenutku - nismo ni blizu‘

Unutar 24 sata dobili smo dvije različite priče. Promotor Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, prvo je otkrio da je ugovor za borbu s Tysonom Furyjem s njihove strane potpisan te da bi i ona druga sve trebala riješiti unutar "idućih 24 ili 48 sati". Boksački fanovi već su se ponadali da se sapunica konačno privodi kraju, no onda se oglasio 'Kralj Cigana' i svojim izjavama pomalo iznenadio boksačku javnost.

Iako već mjesecima slušamo da je "gotovo pa sve dogovoreno" i da je potvrda spektakularnog okršaja "iza ugla", stvari se, kao i obično u boksu, znaju zakomplicirati. Povijesnih primjera ne nedostaje, sjetimo se samo koliko je za dogovor trebalo Floydu Mayweatheru Jr-u i Mannyju Pacquiau...

Hoće li nas baš toliko dugo zavlačiti i dvojica teškaških prvaka? Ne znamo, ali da je dogovor blizu, iz Furyjevih se izjava ne može zaključiti.

"Sve dok ne budem imao datum, borbu i brdo love u svom džepu - borba ne postoji. Postoji tu puno stvari koje mogu pokvariti planove, a da ljudi ni ne znaju za njih. Ništa nije riješeno dok ne uđemo u ring, a tome, u ovome trenutku - nismo ni blizu", rekao je Fury u razgovoru za iFL TV.

"Mislim li da će se borba kad-tad dogoditi? Da, mora se dogoditi. Mislim li da to uskoro slijedi? Odgovor je - ne", dodao je aktualni WBC-ov prvak.

'Kralj Cigana' potom je otišao i korak dalje pa otkrio da bi za idućeg protivnika ipak mogao imati Deontaya Wildera, čovjeka s kojim je već odradio dva meča i kojem je preoteo WBC-ov pojas.

"Ne otpisujte Wildera iz kombinacija, mogao bi on biti sljedeći na redu. Tko zna... Možda bi mogli imati trilogiju... Puno se toga odvija iza kulisa i možda je Wilder idući", poručio je Fury.

Da ne bi mislili kako je samo Hearn najavio skorašnji dogovor, podsjetit ćemo vas i na jednu nedavnu izjavu Boba Aruma, Tysonovog promotora za američko tržište.

Naime, Arum je prije nekakvih 10-ak dana u razgovoru za isti mediji izjavio:

"Što se mene tiče, a ozbiljno sam od početka radio na ovome, sve točke su dogovorene, meč će se održati. To je ono što je svaka strana rekla. Sad moramo samo sve posložiti da se ugovori potpišu i da se uspije obaviti sve što je potrebno uz to."

Gdje je zapelo? Je li problem u novcima, terminu ili nečem trećem, valjda ćemo uskoro saznati...

Linker
25. travanj 2024 14:48