K1 i Boks

Fury koristio zanimljivu taktiku: Tijekom priprema za Wildera odglumio je ozljedu

 Al Bello/Getty Images/AFP
Iz tima Tysona Furyja pojavila se zanimljiva informacija kako je 'Gipsy King' u jednom trenutku priprema počeo glumiti ozljedu, a sve to zbog zanimljivog razloga. Naime, bio je uvjeren kako imaju 'krticu' u kampu.

Tijekom završnog dijela priprema za meč protiv Deontaya Wildera, koje je odradio u Las Vegasu, gdje se meč na kraju održao, Tyson Fury odlučio je u jednom trenutku odglumiti ozljedu. Kako otkrivaju neki članovi njegovom time, došao je u dvoranu i cijeli je trening odradio šepajući. Šepao je i na UFC 246 priredbi na kojoj se pojavio u siječnju.

Da je sve to bila gluma, otkrio je njegov rođak Andy Lee, koji je također bio dio njegovog tima kroz cijele pripreme. Tyson je u jednom trenutku počeo vjerovati kako unutar dvorane ima krticu i to je bio način za potvrditi je li u pravu.

"Bilo je par dana tijekom kojih se Tyson tako ponašao da bi vidio hoće li se što dogoditi. Odglumio je ozljedu i šepao je svaki dan nakon treninga samo da vidi hoće li se to pojaviti u medijima. S takvim stvarima se mi borimo u kampu, a Tyson je spreman napraviti sve što je potrebno da vidi hoće li netko govoriti išta ikome izvan dvorane", rekao je Lee medijima.

Fury nije imao potpuno povjerenje u svoj tim jer je samo dva mjeseca prije meča dotadašnjeg glavnog trenera Bena Davisona zamijenio SugarHillom Stewardom. Nikakva informacija na kraju nije izašla iz dvorane, a Fury je savladao Wildera u nevjerojatnoj maniri, prekidom u sedmoj rundi meča i to nakon potpune dominacije.

Linker
19. travanj 2024 16:55