K1 i Boks

Fury ljutito reagirao na optužbe da izbjegava Usyka: ‘Borio bih se s njim i Joshuom u istom danu‘

Tyson Fury

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ jedno vrijeme bio je jako blizu ugovaranja meča sa sjajnim Ukrajincem

Puno zavrzlama i nagađanja bilo je pri vrhu teške kategorije u boksu. Dok je Dillian Whyte čekao svoju priliku za ugovaranje meča s Tysonom Furyjem, spominjalo se kako bi ''Gypsy King'' mogao ipak boksati protiv Oleksandra Usyka.

Bio bi to meč za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji. Anthony Joshua također je upleten u ovu priču. Britanski boksač ima pravo na instantni revanš s Usykom, nakon što je poražen krajem devetog mjeseca. Međutim, pojavila se priča kako je Joshua spreman povući se iz revanša, a bilo bi mu isplaćeno i 15 milijuna dolara za taj potez.

AJ bi čekao pobjednika meča između Usyka i Furyja, a na taj način, manje bi ugrozio mogućnost borbe protiv Furyja. Ipak, na koncu će Fury boksati protiv Dilliana Whytea (23. travnja na Wembleyju), dok se čeka ugovaranje meča između Joshue i Usyka.

Iako iz Furyjeva tabora tvrde je Joshua tražio sve više novca kako bi se povukao iz revanša, posve drukčija priča dolazila je od Eddieja Hearna, jednog od Joshuinih promotora. On je tvrdio kako se s Furyjem preteško dogovoriti te da ''Gypsy King'' zapravo ne želi boksati s Usykom. Takvi navodi nisu najbolje sjeli Tysonu Furyju, koji se u obraćanju za IFL Tv dotaknuo Hearnove optužbe.

''Ja bih se borio s Usykom svih sedam dana u tjednu, 62 puta nedjeljom u njegovom dvorištu. Borio bih se s Usykom i Joshuom iste večeri. Ne cijenim ih, obojica su propalice u usporedbi sa mnom.''

Dakle, Fury je poprilično ljutit zbog navoda kojima se daje dojam kako on izbjegava nekog od teškaša iz samog vrha. Naročito ga to ljuti nakon što se triput borio protiv Deontayja Wildera.

''Što se tiče izbjegavanja nekog, upravo sam se triput borio s Wilderom. Mislite li da sam zabrinut zbog nekog iz srednje kategorije ili nekog bodybuildera. Uništio bi ih. Samo da svi znate, jedini razlog zašto je propao moj meč s Usykom, jeste zato što je AJ u posljednjem trenu tražio više novca i mislio je da ću mu dati dodatnih pet milijuna. Usyk će dobiti svoju borbu protiv mene, nije problem, onda kada ponovno pobijedi Joshuu. Tada Joshua neće imati šansu da se bori za ujedinjenje pojaseva. Kraj priče.'', dodao je ''Gypsy King''

Linker
03. svibanj 2024 19:01