K1 i Boks

Deontay Wilder će odluku o nastavku karijere donijeti pod utjecajem šamanskog psihodeličnog napitka!?

Deontay Wilder

 Robyn Beck/AFP
Mečevi protiv Tysona Furyja ostavili su značajan trag psihičke prirode na Deontayu Wilderu

Nema nikakve sumnje kako nešto poput teškaške šampionske boksačke trilogije može ostaviti značajan trag na njene sudionike. Posebno onaj psihičke prirode, a u slučaju mečeva Tysona Furyja i Deontaya Wildera, tako nešto se puno izraženije dogodilo Amerikancu. Već nakon drugog meča njegovo ponašanje graničilo je s deluzivnim, a izjave su teške i za prisjetiti ih se.

Nakon trećeg meča nije bilo takvih istupanja u javnost, no ono što je bilo odmah jasno je da Wilder nije siguran što i kako dalje. Odluku o svojoj karijeri ovaj 36-godišnjak još uvijek nije donio, a neizvjesnost kroz koju prolazi je takva da je čak spreman u donošenju odluke okrenuti se ekstremnim metodama.

"Razmišljam o Ayahuasci. To bi trebao biti moj proces donošenja odluke. Boks mi je ostavio gorak okus zbog svega što su mi napravili. Opasan je, tu je politika, varanje... Ali, ja i dalje jako volim ovaj sport unatoč svemu tome", rekao je Wilder tijekom gostovanja u podcastu Byrona Scotta.

Ayahuascu možemo opisati kao drevni južnoamerički napitak sličan čaju, ali zapravo taj naziv većina koristi za cijeli proces koji se dogodi tijekom konzumiranja istog. Potječe iz davnih vremena, dok su ga plemena koristila tijekom svojih ceremonija. Neki narodi zadržali su tradiciju konzumiranja istog do današnjeg dana.

Što se tiče samog efekta, on je različit od osobe do osobe, ali su razni ljudi svjedočili kako su pod utjecajem Ayahuasce mentalno otišli u neke sfere s kakvima se prije nisu susretali te kako su pronašli odgovore na neka pitanja koja su ih dugo mučila.

Čini se da je Wilder u fazi ozbiljnog traženja, čim razmišlja o tako nečemu. Boksački svijet ga nakon posljednje borbe protiv Furyja i dalje želi gledati, to su svi otvoreno rekli. Isto tako, jasno je kako za njega postoje zanimljivi mečevi. No, prije svega će on sam morati donijeti odluku da to želi te motivirano krenuti u cijeli proces priprema.

Linker
20. travanj 2024 14:21