K1 i Boks

Fury o dolasku Josepha Parkera u njegov tim: ‘Uzeo mi je kuću, trenera i dvoranu, ali lakše je kad je tu‘

Joseph Parker i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
‘Gypsy King‘‘ razvio je veliko prijateljstvo s Novozelanđaninom

Nekoliko sati dijeli nas od velikog teškaškog obračuna u Manchesteru. Joe Joyce (14-0-0, 13 KO) i Joseph Parker (30-2-0, 21 KO) obračunat će se za WBO titulu privremenog prvaka u teškoj kategoriji, a radi se o obračunu dvojice ponajboljih teškaša na svijetu. 37-godišnji Joe Joyce tražit će najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri, a Joseph Parker može se pohvaliti nominalno većim pobjedama kad je profesionalni boks u pitanju.

30-godišnji Novozelanđanin osvojio je titulu svjetskog prvaka krajem 2016. godine, a porazio je Andyja Ruiza Jr.-a. Titulu je izgubio 2018. godine od strane Anthonyja Joshue, ali pobjeđivao je Parker još niz renomiranih boksača poput Dereka Chisore, Carlosa Takama, Hughiea Furyja, Shawndella Wintersa itd.

Parker je imao tešku 2018. godinu gdje je upisao dva uzastopna poraza (Joshua, Whyte), a nakon toga nanizao je šest uzastopnih pobjeda i vratio se u sami vrh teške kategorije. Novozelanđanin je svjestan kako mu potreban konstantni napredak i stoga se odlučio priključiti timu Tysona Furyja u engleskom gradu Morecambeu. Pod trenerskom palicom Andyja Leeja i budnim okom Tysona Furyja, Parker bi trebao podići svoje vještine na višu razinu.

‘‘Joe (Joseph) trenira ovdje sa mnom godinu dana ili 18 mjeseci. On je imao lošu fazu u svojoj karijeri i bio je u Vegasu. Rekao sam mu da dođe trenirati sa mnom ako želi novi početak. Došao je ovdje, uklopio se i sada je ‘Gypsy Joe‘. Svi u Morecambeu ga vole i on je sad domaći tip iz Lancashirea.‘‘, rekao je Fury u videu BT Sport Boxinga, a zatim se Parker nadovezao.

‘‘Uživam ovdje u Morecambeu. Zahvalan sam Tysonu (Furyju) za sve što je učinio za mene, ali ne samo za mene nego i sve ostale oko njega. On se uistinu brine za sve. Kad imate nekog tko želi sve najbolje za vas, sve je odmah lakše. Tu je i Andy Lee, zajedništvo i način na koji treniramo. Morecambe je sad moj dom.‘‘

Kroz jako zanimljivi prilog BT Sporta vidljivo je kako Fury aktivno sudjeluje u Parkerovim treninzima, a uz savjete koje mu daje, ‘‘Gypsy King‘‘ se trudi biti i što boljim motivatorom. Između njih vlada sjajna atmosfera, a Fury je opisao što mu je donio dolazak Parkera u dvoranu.

‘‘Joe (Parker) mi je uzeo sve u životu. Oduzeo mi je dvoranu, kuću, trenera. Oduzeom i je i kondicijskog trenera, nutricionističku kompaniju. Što mi je još uzeo? Sponzore mi je uzeo, ali reći ću vam što mi daje zauzvrat. Motivaciju za treniranje svakog dana, jer on je ovdje svakog dana. Trening partner je ključna stvar za mene. Bez trening partnera stvari postaju teže. Znate koliko naporno volim trenirati, a odrađivati to sam, znate da to mogu i već sam to radio. Ali lakše je kad je on tu. Prijateljstvo, bratstvo i trening partnerstvo vjerojatno je najvažnija stvar koju netko može dobiti. Njemu mogu vjerovati. On je tip osobe koju kad bih nazvao i rekao mu da ponese bejzbol palicu jer imamo posao za obaviti, on ne bi pitao zašto to radimo, nego bi pitao gdje se nalazimo.‘‘, pojasnio je Tyson.

Neporaženi Joe Joyce koji iza sebe ima i srebro s Olimpijskih igara neće biti lak zalogaj za Parkera, a toga je svjestan i Fury koji je dao svoju prognozu.

‘‘Prognoza što se borbe tiče: Mislim da će to biti strašan meč. Neka bolji pobijedi, ali naginjem svojem tipu Joe Parkeru. Mislim da će pobijediti kasnim prekidom ili jednoglasnom odlukom. To je borba dvojice pristojnih tipova. Oni bi se trebali boriti za titulu najpristojnijeg tipa u boksu.‘‘, rekao je Fury koji očito cijeni obojicu boksača, ali naravno da navija i prognozira pobjedu svog velikog prijatelja.

Kompletan prilog BT Sporta možete pogledati pri dnu teksta, a isplati se pogledati kako dobra atmosfera vlada u dvorani gdje treniraju dva vrhunska teškaša poput Furyja i Parkera.

Linker
18. travanj 2024 13:28