K1 i Boks

Fury otkrio koga bi htio vidjeti kao svoju zamjenu u borbi za neprikosnovenog prvaka svijeta

Tyson Fury 

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Priuštio mu je 3 beskompromisna rata, a sada ga želi gledati u borbi za sve pojaseve

Tyson Fury i dalje vjeruje kako je Deontay Wilder drugi najbolji teškaš na svijetu i kako je on jedini dostojan da ga zamijeni u borbi za neprikosnovenog prvaka svijeta u borbi protiv pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka.

"Kralj Cigana" u subotu nam je priuštio još jednu nezaboravnu izvedbu u kojoj je zaustavio prvog izazivača Dilliana Whytea strašnim aperkatom u 6. rundi u borbi kojom je dominirao sve do tada. Nakon proglašenja pobjednika Fury je najavio svoje umirovljenje od boksa unatoč dugo očekivanoj borbi za ujedinjenje svih pojaseva. Joshua i Usyk bi se trebali boriti krajem srpnja (7. mjesec), što znači da bi se borba za ujedinjenje svih pojaseva mogla održati krajem ove godine.

Ukoliko ostane dosljedan odluci o umirovljenju on bi u toj borbi htio vidjeti svojeg dugogodišnjeg rival Deontay Wildera kojeg i dalje smatra najvećom prijetnjom u diviziji, što je izjavio za Beyond The Gloves.

image

Deontay Wilder

Screenshot(youtube, Pbc On Fox)

"Htio bih vidjeti Wildera protiv pobjednika njihove borbe. On je i dalje rangiran kao prvi izazivač prema WBC-u unatoč posljednjim porazima, ali to je do njih. Jedna stvar je ipak neosporna, a to je činjenica da je Deontay 10 puta obranio pojas prvaka i time izjednačio rekord Muhammad Alija."

S obzirom na to da je Wilder pružio Furyju možda i najveći otpor do sada ova izjava ima smisla. Unazad par godina borba Joshue i Wildera je bila jedna od najpoželjnijih borbi koja se nikada nije održala, a ovako bi ju možda imali prilike i pogledati. Naravno u slučaju da Joshua pobijedi Usyka. Ukoliko Usyk odnese pobjedu u revanšu mogao bi ga dočekati jedan od najvećih nokautera svih vremena.

Linker
05. svibanj 2024 22:11