K1 i Boks

Fury ponovno opleo po Usyku: ‘Srednjašu, teško ću te razbiti! Dolazim po tebe, hrpo tetovaža‘

Tyson Fury 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Za sada nije poznato što će biti s ovom borbom jer su naišli na nesuglasice oko dijeljenja zarade, no nadamo se kako će se dogovoriti

Svakim danom se sve više govori o borbi Usyka i Furyja, a obje strane su očigledno zainteresirane za ovu borbu u kojoj bi pobjednik ujedinio titule u teškoj kategoriji. Jučer su se pojavile informacije kako Fury i njegov tim ne žele dijeliti zaradu 50-50 iako je Usyk spreman boriti se u Engleskoj, no vidjet ćemo što će od toga i biti.

No, s obzirom na količinu prozivki koje jedan drugome upućuju, nekako je dojam kako ćemo taj meč ipak gledati. Osim prestiža koji donosi ujedinjenje titula, to bi vjerojatno bio meč koji bi obojici donio najveće zarade u njihovim karijerama. No, Fury ne prestaje s prozivkama na račun Usykove kilaže:

‘‘Usyk, prozivaš Kralja Cigana sa svojim jadnim frazama, jadniče. Ti si jedan običan zec i dolazim po tebe, dobit ćeš svoju porciju. Još ću ti nešto reći, teško ću te razbiti, srednjašu. Išamarat ću te, hrpo tetovaža‘‘, rekao je Fury.

Jedan od Furyjevih promotora, Bob Arum, neki dan je govorio upravo o zaradi i dijeljenju iste među boksačima. Ono što je tražio Usyk jest dijeljenje zarade po pola, no to nije dovoljno Furyju i njegovom timu nego žele još i više. Usykova strana za sada na to nije odgovorila, no vidjet ćemo hoće li na to pristati.

Nadamo se da će ipak uspjeti pronaći zajednički jezik jer je ovaj meč nešto što apsolutno svaki fan boksa želi gledati, a teška bi kategorija nakon njega dobila prvaka koji je titule ujedinio nakon više od 20 godina.

Linker
18. travanj 2024 05:26