K1 i Boks

Fury uvjerljiv protiv Wacha, Bakole savladao Kuzmina u vrlo dobrom meču

Mariusz Wach vs. Hughie Fury
 ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP
Na današnjem boksačkom programu održana su još dva vrlo važna ogleda teške kategorije

Hughie Fury polako gradi svoj put prema nekom novom napadu na svjetsku titulu, a uvjerljivom i dominantnom izvedbom protiv Mariusza Wacha je poslao jasnu i glasnu poruku kako bi on najbolje od njega moglo tek uslijediti. 26-godišnji bratić Tysona Furyja i sin Petera Furyja danas je odradio vrlo pametan i tehnički kvalitetan meč protiv Mariusza Wacha, koji je u ovaj ogled ušao nakon vrlo dobrog dojma koji je prošle godine ostavio protiv Dilliana Whytea u Diraji.

Ovog puta Wach nije bio niti blizu pobjedi kao u spomenutom meču koji je tijesno izgubio, zapravo svaku rundu Fury je bio bolji, a kako se meč bližio kraju tako je njegova prednost u svakoj rundi bila uvjerljivija. Kao podosta lakši boksač pametno je koristio svoju brzinu i prikupljanjem bodova na račun pojedinačnih udaraca ili kratkih serija je uzimao rundu po rundu. Nije to bio atraktivan meč, odmah se moglo zaključiti kako su šanse za dolazak do nokauta malene, no nitko ne može osporiti Furyjevu zasluženu pobjedu, vrlo važnu u ovom trenutku. Fury je sad ponovno čvrsto u Top 20 svjetskih teškaša, a na račun imena će nesumnjivo dobiti neki veliki meč.

Puno uzbudljiviji bio je ogled između Martina Bakolea i Sergeja Kuzmina. Možda ne toliko dinamikom meča koliko samom kompetitivnošću. Jako dobro upareni teškaši odradili su pravo ispitivanje snaga u kojem je mlađi Bakole odnio pobjedu. Boksač iz Konga je bolje otvorio te zatvorio meč, dok je Kuzmin najviše pružio u srednjim rundama, no to mu je bilo dovoljno tek da zaradi četiri od deset rundi po mišljenju jednog suca. Druga dva dali su mu još manje, odnosno tri i dvije runde te je Bakoleu tako pobjeda pripala jednoglasnom odlukom.

Bakole je zatražio revanš protiv jedinog boksača koji ga je uspio savladati, Michaela Huntera, kojeg se također povezuje s Filipom Hrgovićem. Zapravo, želja Eddiea Hearna je upravo Bakolea upariti s najboljim hrvatskim teškašem i moguće da će pokušati raditi na tome. Filip je nakon svog posljednjeg meča prozvao neke boksače iz vrha, no Bakole nije bio među njima. Ipak, teško je osporiti kako bi njihov okršaj bio prava boksačka poslastica.

Linker
15. travanj 2024 18:12