K1 i Boks

Furyjev brat razjasnio stvari oko sparinga s Opetaiom: ‘Sve što se priča je potpuno smeće‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Nikad, ali nikad nitko ga nije bacio u nokdaun na sparingu‘

Brat Tysona Furyja, Shane govorio je o glasinama da ga je svjetski prvak u kruzer kategoriji Jai Opetaia bacio u nokdaun tijekom sparinga.

Šuškanja su počela nakon što je potvrđeno da je Opetaia napustio Furyjev trening kamp nakon samo pet rundi sparinga s "Kraljem Cigana" unatoč tome što se činilo kao idealna priprema za Furyjev okršaj s Oleksandrom Usykom, koji je također prethodno vladao u kruzeru.

Umjesto toga, čini se da je Australac napustio kamp da bi se usredotočio na vlastitu borbu protiv Mairisa Briedisa, u pokušaju za upražnjenu titulu IBF svjetskog prvaka na istoj priredbi. U intervjuu za Boxing King Media, Shane Fury razjasnio je sve preostale glasine.

“Mogu vas uvjeriti da ovo sve nije istina, bez obzira na to je li ga Tyson pretukao ili ne. Da je pobijedio Tysona, rekao bih vam da je on jako dobar čovjek i neka bude jasno, ali ne bih ništa rekao da je Tyson napravio istu stvar s njim jer su to samo sparing priče. Sve što se priča je potpuno smeće, to se nikada nije dogodilo, ali ljudi će vjerovati u što žele vjerovati. Nikad, ali nikad nitko ga nije bacio u nokdaun na sparingu. Siguran sam da je vidio bljeskove, ali ovo se nije dogodilo".

Fury je od tada pretrpio posjekotinu zbog kojeg je okršaj s Usykom odgođen za 18. svibnja, a Opetaia i ostali borci na "undercardu" također će morati čekati dodatna tri mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 08:16