K1 i Boks

Usykov promotor tvrdi: ‘Turki je riskirao svoju reputaciju kako bi spasio Tysonovu, iznenadit ću se ako Fury opet otkaže meč‘

Tyson Fury

 John MCCOY/Getty images/Profimedia
Alex Krassyuk vjeruje kako ‘‘Gypsy King‘‘ neće ponovno otkazati meč protiv Oleksandra Usyka

Mnoštvo kritika na svoj račun dobio je Tyson Fury nakon što je otkazao meč protiv Oleksandra Usyka. Početkom ovog mjeseca boksačka javnost ostala je šokirana nakon što je Fury potvrdio kako neće moći nastupiti 17. veljače (drugi mjesec) u Saudijskoj Arabiji.

Tijekom sparinga s Agronom Smakićijem, Fury je zadobio posjekotinu iznad desnog oka i jednostavno nije bio u mogućnosti odraditi nastup za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji.

Salva kritika došla je na Furyjevu adresu. Mnogi članovi Usykovog tima optuživali su Furyja da je snimka ‘‘lažna‘‘ i da ‘‘izmišlja‘‘ ozljedu kako bi izbjegao meč s neporaženim Ukrajincem. Mnogi fanovi također su se složili s tim konstatacijama, ali u obranu Furyja stao je Turki Alalshikh, čovjek zadužen za organizaciju te borbe.

‘‘Kad bih mislio da je Tyson preplašen, ne bih niti trošio svoje vrijeme. Posjekotine se događaju. Dogodilo se i uoči meča između Georgea Foremana i Muhammada Alija (1974. godine).‘‘, poručio je Turki, a dobro pamtimo da je Turki gostovao u MMA Houru u društvu Tysona Furyja. Alalshikh je u toj emisiji otkrio kako je on zabranio Furyju nastup, iako je Tyson navodno htio nastupiti i s velikom posjekotinom.

"Tyson ne želi da vam ovo kažem, ali on se želio boriti 17. veljače čak i s posjekotinom, ali rekao sam mu da nisam lud da ga takvog gurnem u ring. Čak i ako ne bude spreman 18. svibnja borit će se jer imamo rok s IBF-om i ne želim glavobolje s njima. Imamo ugovor i isporučit ćemo ovu borbu 18. svibnja ili ćemo isporučiti drugu veliku borbu ako neko odustane"

Bio je to dokaz kako Turki ne zamjera Furyju i zapravo ima dobre odnose s WBC-ovim svjetskim prvakom. Međutim, kako bi osigurao da ne bude ponovnog otkazivanja borbe, Saudijac je postavio svojevrsni ultimatum boksačima. Boksač koji otkaže nastup morat će platiti kaznu u iznosu 10 milijuna američkih dolara.

Zbog svega navedenog, Usykov promotor Alex Krassyuk vjeruje kako Tyson Fury ovaj put ipak neće otkazati meč koji je zakazan za 18. svibnja (peti mjesec) ove godine.

‘‘Ako Fury opet otkaže meč, to bi ovaj put bilo iznenađujuće. Reći ću vam zašto. On (Fury) je sada pod pritiskom i sam sebe je stavio pod takve okolnosti. Prije svega, pod pritiskom je s financijske strane, jer mogao bi ostati bez 10 milijuna dolara. Turki Alalshikh nije taj koji će dati taj novac iz svog budgeta. Tyson Fury morat će platiti otkazivanje meča.

Drugi razlog: Turki Alalshikh koji je zapravo jako utjecajna osoba, riskirao je svoju reputaciju kako bi spasio Tysonovu reputaciju. To je još jedan pritisak na Furyjevu psihu.‘‘, objasnio je Krassyuk u razgovoru za Seconds Out.

Nadamo se da je Ukrajinac u pravu i da Fury uistinu neće otkazati nastup. Naravno, još se više nadamo kako niti jedan od dvojice teškaša neće imati razlog za otkazivanje meča, jer želimo ih vidjeti u najboljim mogućim izdanjima.

Linker
03. svibanj 2024 14:00