K1 i Boks

Furyjev kopromotor o Joshui: ‘Razotkriven je, Joe Joyce će ga nokautirati‘

Frank Warren i Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Borba dvojice sjajnih britanskih teškaša mogla bi se dogoditi u narednom periodu

''Dionice'' Anthonyja Joshue na neki način poprilično su opale kroz prijašnje dvije do tri godine. Britanac je sve do sredine 2019. bio neporažen, a tada je uslijedio poraz nokautom od Andyja Ruiza. ''AJ'' se ekspresno vratio revanširajući se Ruizu, a zatim je pobijedio i Kubrata Puleva.

Uslijedio je meč protiv Oleksandra Usyka, a Joshua je poprilično rutinski i uvjerljivo izgubio nakon 12 rundi jako dobrog meča. Dojam je kako je Joshua dugo uživao reputaciju najboljeg teškaša na svijetu, no većina ga sada vidi iza Tysona Furyja, Usyka, a određeni ljudi vide i Deontayja Wildera kao opasnijeg teškaša.

Britanskom boksaču tek su 32 godine i barem još nekoliko godina kvalitetnog nastupanja ga čeka. Joshua je gubio od jako dobrih boksača i teško ga je u potpunosti otpisati na temelju tih mečeva. Ipak, Frank Warren, kopromotor Tysona Furyja te zastupnik Joea Joycea, Joshuu smatra razotkrivenim i potrošenim boksačem.

Warren je u razgovoru za IFL TV progovorio o potencijalnom meču između Joycea i Joshue. Naime, Oleksandr Usyk trenutno je zaokupljen ratnom situacijom u svojoj državi, a Joshua bi rado ostao aktivan te je u potrazi za novim protivnikom. Otto Wallin, Deontay Wilder i Joe Joycea najčešće se spominju. Warren se osvrnuo na potonjeg.

''Slušajte, bio bi to dobar meč. Stavimo li sva sranja sa strane, svu politiku u sportu, radi se o dobroj borbi. Joe želi taj meč. Ne znam želi li ga i AJ.'', započeo je Warren, a zatim je iskritizirao Joshuu.

''Neću reći da Joshua nije veće ime od Joycea. Ususret posljednjim mečevima, bio je veće ime zasigurno. Ali njegov kredibilitet, njegova vrijednost otišla je dolje. U posljednjih nekoliko godina, imao je nekoliko nastupa gdje je izgledao više nego prosječno. Posebno u posljednjem meču protiv Usyka. Njegove dionice su opale. Mislim da nitko u boksu nije bolji protivnik za Joycea, nego li je to Joshua. Vjerujem da bi ga Joe pobijedio. Ima dobru bradu, jak i mislim da je AJ razotkriven. To se nije dogodilo jednom, već u nekoliko navrata. Kad netko može primiti udarac, to oduzima Joshuino glavno oružje, a to je njegov udarac. Joe ima dobar prednji direkt, mislim da će ga iscrpiti te će ga nokautirati.'', dodao je Frank Warren.

Naravno da se ovdje radi i o klasičnom promotorskom poslu. Warren želi isprovocirati Joshuu i Eddieja Hearna da prihvate meč protiv njegovog boksača. Iza Joycea trenutno je 13 profesionalnih nastupa i jednako toliko pobjeda. 36-godišnji ''Juggernaut'' željan je dodatnog iskoraka, a meč protiv Joshue dao bi odgovore na mnoga pitanja oko Joycea. Hoće li doći do velikog britanskog obračuna, saznat ćemo u vremenu koje je pred nama.

Linker
18. travanj 2024 20:56