K1 i Boks

Joe Joyce opisao taktiku protiv Tysona Furyja: ‘ To je borba 50:50 ako mene pitate‘

Joe Joyce, Tyson Fury

 Screenshot(Youtube, Top Rank Boxing, Bt Sport Boxing)
Htio bi taj meč odraditi pod svaku cijenu

Joe Joyce nedavno je gostovao u jednoj emisiji te se dotaknuo potencijalne borbe protiv svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja. Iako je Fury trenutno u mirovini, te čak i da se odluči izaći iz mirovine borio bi se protiv pobjednika borbe između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih titula, ipak je bilo zanimljivo za čuti što Joyce ima za reći o tome kako sebe vidi protiv prvaka.

"To bi bio veoma tehnički meč, ali morao bih ga izmoriti i navaliti svom silinom na njega. Ili ga mogu pobijediti u njegovoj vlastitoj igri, ali ako mene pitate to je borba 50:50. Nadajmo se da ne ode u mirovinu i da se dođe boriti protiv mene jer ću ga vrlo rado dočekati."

Joyce se trebao boriti protiv Parkera, ali to je izgleda propalo jer Parker već traži druge opcije i proziva Whytea na revanš. Joyce je s druge strane na svom Instagram profilu najavio borbu koja će se održati za točno mjesec dana, 2. srpnja (7. mjesec), ali ime protivnika se i dalje ne zna.mPostoji naravno i mala mogućnost da će se borba s Parkerom ipak održati, ali kako stvari stoje izgleda da je Joyce u potrazi za novim protivnikom.

Joe Joyce je imao sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Tada je naš Filip Hrgović osvojio broncu, a Tony Yoka je osvojio najsjajnije odličje. U profesionalnoj karijeri odradio je 13 borbi i to sve protiv protivnika top klase. Neki od boraca koje je pobjeđivao su bivši svjetski prvak Bermane Stiverne, Alexander Ustinov, Bryant Jennings, Michael Wallisch, Daniel Dubois i Carlos Takam. Najveća pobjeda u karijeri mu je bila upravo ona protiv mladog Daniela Duboisa u koju je ušao kao veliki "underdog", a na kraju izašao podignute ruke.

Ono što Joycea krasi je nevjerojatna kondicijska sprema. On boksa "dizelaški"; u borbu krene lagano i polako diže tempo vršeći pritisak na protivnika čitavo vrijeme. Boksa vrlo jednostavno; otvara protivnika prednjim direktom na koji onda poveže zadnji direkt ili kroše. Mnogi su bili vrlo skeptični što se tiče njegove brzine jer mu fali eksplozivnosti, ali on sve to uredno nadoknađuje kondicijom i snagom udarca. Još jedna njegova velika odlika je čvrstina koju posjeduje; može primiti nevjerojatno jake udarce i ići naprijed poput tenka kao da se ništa nije dogodilo.

Linker
29. rujan 2022 16:49