K1 i Boks

Furyjev kopromotor potvrdio: ‘Fury i Usyk pristali su na borbu, možda sve dogovorimo do kraja godine‘

Tyson Fury i Bob Arum

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Bob Arum dao je nekoliko vrlo pozitivnih i zanimljivih informacija kad je u pitanju najiščekivaniji boksački meč

Boksački fanovi pomalo su i frustrirani činjenicom da se ugovaranje meča između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja nepotrebno oteže, a Fury je u međuvremeno odradio i apsolutno besmisleni i nepotrebni meč protiv Dereka Chisore.

U međuvremenu, isplivale su informacije o tome da će IBF narediti Filipa Hrgovića kao obveznog izazivača za Oleksandra Usyka, a Hrgović i njegov tim dali su do znanja da neće Usyku dopustiti izuzeće te da će inzistirati na međusobnom obračunu. Time bi ugrozili meč Usyka i Furyja za apsolutnog prvaka, ali ubrzo se situacija promijenila u korist Usyka i Furyja.

WBA je ipak dobio prednost kad je u pitanju sljedeći obvezni izazivač, a to je Daniel Dubois. Radi se o boksaču kojeg zastupa Frank Warren, a radi se o promotoru koji istovremeno zastupa i Tysona Furyja. Jasno je da će Warren otvoriti put ka održavanju meča između Usyka i Furyja, a to je potvrdio i Furyjev kopromotor Bob Arum.

‘‘Dvojica boksača (Fury i Usyk) pristali su na međusobni obračun. Kad su Fury i Usyk u pitanju, govorimo o dvojici zrelih, odraslih osoba. Usyk je moj dobar prijatelj, jako je inteligentan, a Tyson je ‘Superman‘, što kao sportaš, a što kao intelektualac.‘‘, izjavio je Arum za Sky Sports, a zatim je dodao.

‘‘Oni se žele međusobno boriti. Obojica žele taj meč i tu će biti jako malo problema prilikom dogovora. Uspjet ćemo se dogovoriti. Jako sam uvjeren u to. Obojica su pristala na tu borbu, bez ikakvih borbi koje bi odradili prije njihove međusobne.‘‘, rekao je Arum.

Sad je preostalo da se Fury i Usyk dogovore oko podjele novca, datuma i lokacije na kojoj će boksati. Arum je dao nešto više informacija o tome.

‘‘Borba će se definitivno dogoditi, a gledat ćemo ju u nekom od prva četiri mjeseca sljedeće godine. Važemo između nekoliko ponuda s Bliskog istoka, a postoji mogućnost da se borba održi i na Wembleyju pred 95 tisuća gledatelja. Borilačke karijere su kratke i novac je bitan, a ukoliko je ponuda za Wembley stvarna, moramo ju uzeti u obzir. Ići na Wembley i raditi ovaj meč pred 95 tisuča gledatelja nešto je što mi uzburkava krv. Bila bi to ludnica i nešto predivno. Mislim da nećemo dugo čekati do konačne odluke, možda već krajem godine bude sve dogovoreno.‘‘, rekao je Arum.

Nadamo se da je u pravu.

Linker
24. travanj 2024 18:17