K1 i Boks

Furyjev promotor pokušava opravdati odabir protivnika: ‘Ngannou udara jače od Chisore i Whytea‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

Bob Arum smatra da je Furyjev sljedeći meč teži od prethodna dva koja je odradio

Tyson Fury tijekom prošle kalendarske godine dvaput je branio WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. ‘‘Gypsy King‘‘ u oba meča pobijedio je tehničkim nokautom, a Derek Chisora i Dillian Whyte ispostavili su se nedoraslim protivnicima Tysonu Furyju.

Mnogi su još uoči tih mećeva očekivali takav rasplet, jer Whyte i Chisora nikada nisu boksali na tako visokoj razini. Imali su obojica jako dobrih mečeva u svojim karijerama, ali Tyson Fury ipak je razina iznad, što se očitovalo onda kada su se našli u ringu.

Podosta kritika trpio je Fury zbog ugovaranja takvih mečeva, posebice zbog meča protiv Dereka Chisore koji ničim nije zaslužio napad na titulu. Očekivalo se da će Fury u 2023. godini ušutkati kritičare ugovaranjem borbe protiv Oleksandra Usyka, ali ‘‘Gypsy King‘‘ otišao je u posve drugom smjeru.

Fury će 28. listopada (10. mjesec) boksati protiv Francisa Ngannnoua, nekadašnjeg prvaka UFC-ove teške kategorije. Stvar je u tome da Ngannou nikada u karijeri nije odradio profesionalni boksački meč, a već u debiju boksati će protiv svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. WBC-ov pojas neće biti ulog u tom meču, ali bez obzira na pojas, očekuje se da obojica maksimalno ozbiljno pristupe tom meču.

Naravno da je Fury ogroman favorit i sve osim njegove uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Međutim, njegov promotor Bob Arum smatra da Tysona čeka teži meč od onih koje je odradio prošle godine.

‘‘Apsolutno je ovo teži meč! Ngannou udara snažnije od Chisore i Dilliana Whytea. Kada se nađete u ringu s takvim udaračem i pritom niste u vrhunskoj formi, tada dolazi do situacije gdje bivate nokautirani. Ngannou je nevjerojatan udarač, vjerojatno najbolji udarač u povijesti UFC-a. Ovo će biti jako interesantna i zabavna borba za gledati.‘‘, rekao je Arum za Pro Boxing Fans.

Naravno da Bob Arum kao promotor Tysona Furyja zapravo odrađuje svoj posao i ‘‘promovira‘‘ borbu koju brojni boksački fanovi smatraju besmislenom. Arum će u nadolazećim tjednima uoči borbe sve više isticati kako nas čeka ozbiljan i kompetitivan meč, ali teško mu je povjerovati.

Linker
18. travanj 2024 05:03