K1 i Boks

Bob Arum: ‘Dogovorit ćemo točan datum borbe Furyja i Usyka, ali prvo moramo znati...‘

 ADRIAN DENNIS Afp
Bitna stavka u cijeloj priči oko datuma je i Ramazan

Datum borbe Tysona Furyja protiv Oleksandra Usyka ponajviše će ovisiti hoće li on izaći neozlijeđen iz svog meča s Francisom Ngannouom. Turki Alalshikh, predsjednik Općeg tijela za zabavu Saudijske Arabije, želi da se Fury i Usyk obračunaju što je prije moguće, možda već 23. prosinca u Rijadu.

Bob Arum, Furyjev kopromotor, obavijestio je BoxingScene da će Furyjeva dostupnost samo osam tjedana nakon što se susretne s Ngannouom zahtijevati da ne samo da pobijedi Kamerunca 28. listopada u Rijadu već i da napusti ring bez ikakvih fizičkih problema koji bi odgodili zakazivanje njegove borbe za ujedinjenje naslova u teškoj kategoriji protiv Usyka (21-0, 14 KO).

“Ovisi prije svega o Furyjevom stanju nakon ove borbe s Ngannouom. Ako se pojavi bez problema s rukama, bez posjekotina i tako dalje, bit će to prije nego kasnije. Ali bit će zimi. Bit će to u zimu i bit će sigurno prije Ramazana.”

Ramazan – muslimanski mjesec posta, molitve i razmišljanja – trebao bi početi 10. ožujka.

Kladionice navode 35-godišnjeg Furyja kao velikog favorita za pobjedu nad Ngannouom, bivšim UFC prvakom teške kategorije koji ima vrlo malo boksačkog iskustva.

Arum bi više volio da se borba Fury-Usyk ne najavljuje prije nego što se Fury suoči s Ngannouom, samo u slučaju da se Fury ozlijedi te noći ili u manje vjerojatnom slučaju da izgubi. Dugo očekivani okršaj između Engleza Furyja, WBC prvaka i Ukrajinca Usyka, IBF/IBO/WBA/WBO prvaka, službeno je najavljen u petak.

"Naš dogovor sa Saudijcima, Frankom Warrenom i nama, je da poslušaju naš savjet, ali daju novac. Ako ulažu novac, imaju pravo reći datum, vrijeme i sve. Nisam baš oduševljen vremenom najave. Opet, oni znaju više od mene što se događa u kraljevstvu i tako dalje, tako da se slažemo s tim. Je li ova objava mogla pričekati do završetka ove prve borbe? Naravno, ali opet, oni stavljaju novac. Shvatite to. Baš kao što promotori rade određene stvari, a vi pitate zašto to rade? Zato što je mreža koja se bori tražila od njih da to učine", zaključio je.

Linker
28. travanj 2024 02:07