K1 i Boks

Furyjev promotor: ‘Samo Hrgović i njegov tim misle da je pobijedio Zhanga, ostali misle da je izgubio‘

Filip Hrgović vs. Zhang Zhilei 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Warren je rekao da to samo govori koliko je Joyce hrabar, jer smo u meču s Hrgovićem vidjeli koliko je to tvrd boksač

Prošlo je već previše vremena od posljednje borbe Filipa Hrgovića, odnosno skoro devet mjeseci. Zhilei Zhang je bio zadnji boksač s kojim je ‘‘El Animal‘‘ ušao u ring, a tom prilikom je došao i do najveće pobjede u svojoj karijeri.

Tom pobjedom je Hrgović postao obavezni izazivač po IBF-u, no Furyjev promotor Frank Warren se ne slaže da je Filip pobijedio u tom meču. Meč uistinu jest bio vrlo blizak, a Warren je rekao da su jedino Filip i njegovi promotori uvjereni u tu pobjedu, dok svi ostali smatraju da je izgubio:

‘‘Jednostavno morate skinuti kapu Joyceu. Nije morao uzeti borbu protiv ovako čvrstog tipa. Znate, činjenica je da on ima mjesto obaveznog izazivača i mogao je da se uopće ne bori. No on to nije učinio. On se htio boriti i to protiv ozbiljnog protivnika‘‘, rekao je Warren.

‘‘Svi smo vidjeli koliko je Zhang težak protivnik kada se borio protiv Hrgovića, koji je sada obavezni izazivač prema IBF-u. Ja mislim da je Zhilei pobijedio taj meč. Moram biti iskren i reći da nisam do sada razgovarao s nikim tko misli da je Hrgović pobijedio taj meč, osim Hrgovića i njegovih promotora. Svi drugi misle da je izgubio. To vam govori puno o Joeu Joyceu‘‘, dodao je.

Iako je Hrgović pobijedio u tom meču, Zhang je ipak dobio veću priliku nego on nakon njihovog međusobnog okršaja. Hrgović je nedavno u svoj tim doveo nove ljude koji bi mu trebali pomoći da konačno dođe do nekog većeg meča, a iskreno se nadamo da će u tome uspjeti. Zhang je čak i nakon poraza dobio veliko ime, tako da nema razloga da ga ne dobije i Filip.

Linker
15. travanj 2024 21:56