K1 i Boks

Furyjev promotor smatra da je Usyk u padu: ‘Ako ga Dubois pogodi u bradu, bit će zanimljivo vidjeti što će biti‘

Frank Warren i Tyson Fury 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bez obzira na sve što je rekao, činjenica je i dalje da je njegov pulen Fury učinio sve da izbjegne ‘‘boksača koji nikada nije imao impresivan nastup‘‘

Dvije pobjede protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue ostvario je Oleksander Usyk u posljednja dva nastupa, a sad će 26.8. u Poljskoj braniti svoje WBA, WBO, IBF i IBO titule u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti Daniel Dubios, iako smo se svi nadali velikom meču protiv Furyja.

Frank Warren, inače promotor i Furyja i Duboisa, rekao je kako smatra da je Usyk u padu i da Dubois dolazi u pravom trenutku. Također, pitao se što će tek biti kada Dubois pogodi odličnog Ukrajinca u bradu:

‘‘Malo sam gledao borbe koje je Usyk imao u teškoj kategoriji. Derek Chisora prije 18 mjeseci, možda dvije godine. Chisora mu je zadavao puno problema punih šest ili sedam rundi. Stalno je bio ispred njega, a Usyk nije imao ništa. Chisoru su izabrali s razlogom, a pogledajte samo što je Tyson učinio Chisori‘‘, rekao je Warren za Seconds Out.

‘‘Njegove dvije borbe s Joshuom nisu bile nešto jer je stalno bio na zadnjoj nozi. Joshua nije borac kakav je nekoć bio. Kada pogledam njega i Daniela koji ima brz, snažan direkt, brži je nego što ljudi misle. Ako pogodi Usyka u bradu i ako ovaj osjeti malo njegove snage, bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati. Usyk nikada nije imao impresivan nastup. Ne želim iskazivati nepoštovanje, ali Daniel mu dolazi u pravo vrijeme‘‘, dodao je.

Bez obzira na sve što je rekao, činjenica je i dalje da je njegov pulen Fury učinio sve da izbjegne ‘‘boksača koji nikada nije imao impresivan nastup‘‘.

Linker
28. travanj 2024 05:24