K1 i Boks

Furyjev promotor tvrdi: ‘Joshua se neće boriti s Usykom, on ne želi taj revanš‘

Anthony Joshua

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako se Fury zasad neće boriti protiv Usyka, još uvijek čekamo na ugovaranje revanša

Veliku pažnju boksačkog svijeta, privukle su vijesti kako bi se Anthony Joshua mogao povući iz revanša protiv Oleksandra Usyka. Spominjale su se cifre od 15-ak milijuna funti, koje bi AJ uprihodio ako se povuče iz revanša. Tyson Fury trebao je uskočiti umjesto njega, a Joshua bi se kasnije borio s pobjednikom.

Iako je takav potez djelovao smisleno, jer Joshua bi zaradio dobar novac bez da se uopće bori, a otvorila bi se i mogućnost meča s Furyjem. Međutim, AJ nije pristao na to, a Fury se okrenuo meču s Dillianom Whyteom. Pretpostavka je kako će Joshua i Usyk sada definitivno ugovoriti revanš, no čini se kako se to možda i neće dogoditi.

Naime, Frank Warren, kopromotor Tysona Furyja, izjavio je kako je gore spomenuti dogovor propao jer je Joshua tražio sve više novca kako bi se povukao iz revanša protiv Usyka. Međutim, Joshuin promotor, Eddie Hearn, tvrdi kako je Fury bio taj koji je radio probleme te se nije htio boriti s Usykom. Ipak, Frank Warren u razgovoru za Talk Sport, nastavio je sa svojim narativom.

''On (Hearn) konstantno govori kako se Tyson (Fury) nije htio boriti s Usykom, ali ja mislim da se niti Joshua neće boriti. To je moje mišljenje. Mislim da mu se ne sviđa ideja tog revanša u ovom trenutku. Hearn ima tu borbu u rukama, ali zašto on i dalje priča o onome što mi radimo?'', rekao je Warren.

Ipak, Hearn je u jednom od nedavnih intervjua izjavio kako će do revanša zasigurno doći. Eddie očekuje da se borba ugovori za svibanj (peti mjesec).

''Jasno je kako će se AJ boriti s Usykom, jer to je izbor koji preferira. U svibnju ćete gledati taj meč. Što se lokacije tiče, pregovara se o UK-u, Americi i Bliskom istoku. Imali smo ponude sa svih strana svijeta za taj meč. Ja bih volio da to odradimo u Ujedinjenom kraljevstvu.'', rekao je Hearn u razgovoru za BBC 5 Live Podcast.

Čini se kako Furyjev tim jednostavno pokušava isprovocirati Joshuu i Hearna. Ipak, činjenica je kako Fury više od svega, želi meč protiv Joshue. Ukoliko AJ ponovno izgubi od Usyka, meč Furyja i Joshue dolazi pod znak upitnika i pitanje je hoćemo li ga ikada gledati.

Linker
26. travanj 2024 10:08