K1 i Boks

Furyjev promotor: ‘Tyson ima pravi mentalitet da pobijedi Usyka, no do Usyka se ne može doprijeti mentalnim igricama‘

 Tyson Fury 

 ADRIAN DENNIS Afp
Jedva čekamo sljedeću subotu i ovaj povijesni spektakl u Saudijskoj Arabiji, a tada ćemo konačno moći reći da imamo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji

Točno tjedan dana nas dijeli od velike i povijesne priredbe na kojoj ćemo konačno dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije nakon dugih 25 godina. Tyson Fury i Oleksandr Usyk konačno će ukrstiti rukavice nakon brojnih problema i brojnih otkazivanja ovog meča, a pobjednik će se okititi epitetom apsolutnog prvaka teške kategorije.

Meč je ovo kojeg je podosta teško i nezahvalno predviđati, a upravo je to i najveća ljepota istoga. Frank Warren, Furyjev promotor, rekao je da je Tyson itekako spreman za nadolazeći meč, a istaknuo je kako posjeduje mentalni sklop koji mu je potreban da pobijedi Usyka.

‘‘Mislim da se već doveo na pravo mjesto. Mislim da on uistinu ima jako dobar mentalitet kada su u pitanju ovakve borbe. Gledajte, Usyk je jako čvrst tip. On je neporažen kao profesionalac i imao je odličnu amatersku i profesionalnu karijeru. Mislim da se do njega ne može doprijeti mentalnim igricama. Nije netko tko će pasti na to. On je zreo muškarac‘‘, rekao je Warren za BoxingScene.

‘‘Njegova velika prednost je njegov doseg ruku. Obojica su veliki boksački mozgovi, no mislim da Fury uistinu ima ogroman doseg. Sjetimo se samo da je Usyk ušao Joshui u njegov doseg. Hoće li to učiniti i Tysonu? To će onda biti zanimljivo‘‘, dodao je.

Nema dvojbe da će u ringu veći čovjek biti Fury, no sama veličina neće biti dovoljna da porazi Usyka. Jedva čekamo sljedeću subotu i ovaj povijesni spektakl u Saudijskoj Arabiji, a tada ćemo konačno moći reći da imamo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji.

Linker
26. srpanj 2024 10:52