K1 i Boks

Gabrijel Veočić saznao je ždrijeb za nastup na Olimpijskim igrama! Evo kada i s kime se bori

Gabrijel Veočić

 Aleksandar Djorovic/imago sportfotodienst/Profimedia
Veočić, aktualni europski prvak, borit će se protiv trostrukog olimpijca koji prelazi iz teške u polutešku kategoriju

Europski prvak i naš jedini boksački predstavnik na Olimpijskim igrama u Parizu, Gabrijel Veočić, saznao je ime prvog suparnika u osmini finala poluteške kategorije do 80kg, piše Hrvatski boksački savez na svojoj Facebook stranici.

Veočić će se boriti protiv reprezentativca Jordana, Husseina Iashaisha (28), bivšeg prvaka Azije iz 2022. godine, iskusnog boksača koji nastupa na svojim trećim Olimpijskim igrama.

Jordanac se borio na OI u Riju 2016. i Tokiju 2021. godine i to u superteškoj i teškoj kategoriji. Poluteška kategorija mu je već treća težinska kategorija u kojoj je izborio olimpijski nastup. Vrlo je popularan u Jordanu, a već je bio i nositelj jordanske zastave na svečanom otvaranju Igara u Riju 2016. godine.

Hussein Iashaish je iz velike i poznate jordanske boksačke obitelji, a nastup u Parizu izborio je i njegov mlađi brat, Zeyad Iashaish (25), u kategoriji do 71kg.

Hussein se u Riju 2016. u superteškoj kategoriji borio za medalju u četvrtfinalu protiv Francuza, Tonyja Yoke, koji je kasnije u polufinalu zaustavio našeg Filipa Hrgovića.

Hussein Iashaish (180 cm) dosta je niži od Veočića (188 cm) te je Jordanca to nagnalo da spusti kilažu iz teških kategorija za koje je bio prenizak kako bi mogao ostvariti značajniji uspjeh na međunarodnoj sceni.

Ono što je sigurno, boksač koji se borio i bio olimpijac u superteškoj i teškoj kategoriji ima razorni udarac kojeg se posebno treba čuvati.

Meč osmine finala u poluteškoj kategoriji do 80kg između Gabrijela Veočića i Husseina Iashaisha na rasporedu je u utorak, 30. srpnja, u prvoj sesiji između 12.00 i 13.00 sati!

Sretno, Gabrijele!

Linker
08. rujan 2024 01:30