K1 i Boks

Gdje će se boriti Joshua i Fury? Među najizglednijim kandidatima pojavila se još jedna lokacija

Tyson Fury i Anthony Joshua
 FAYEZ NURELDINE
‘I prije ove situacije nije bilo jamstva da ćemo prvu borbu organizirati u Ujedinjenom Kraljevstvu‘

Iako su i ranije postojali dobri izgledi za to da se moguća borba Anthonyja Joshue i Tysona Furyja održi izvan Velike Britanije, Eddie Hearn tvrdi da je takav rasplet još izgledniji nakon što su na 'Otoku' određene nove mjere u borbi protiv koronavirusa.

Odlukom nadležnog tijela naziva British Boxing Board of Control suspendirani su svi boksački mečevi i priredbe panirane za siječanj, a Hearn je očito procijenio kako nije vrijedno riskirati produljenje te odluke, kao i eventualno donošenje nove. Stoga će se slavni boksački promotor vjerojatno okrenuti rješenjima koje nude lokacije izvan Velike Britanije.

Bliski Istok se i dalje spominje kao najizglednija opcija za prvi od dva susreta, a kao moguće lokacije s kojih su navodno već stigle i ponude navode se Saudijska Arabija, Dubai, Katar, dok interes postoji i u SAD-u te Kini. Pored toga, Hearn je u razgovoru sa Sportsmailom otkrio i da se kao novi kandidat pojavio Singapur.

"Čak i prije ove situacije nije postojalo jamstvo da ćemo prvu borbu organizirati u Ujedinjenom Kraljevstvu jer bi bilo gotovo pa nemoguće osigurati odobrenje za, recimo, 90 tisuća gledatelja na Wembleyju u drugoj polovici svibnja. Sada je sve izglednije da će se to dogoditi na nekoj drugoj lokaciji", poručio je Hearn.

Borba za ujedinjenje svih teškaških titula još uvijek nije službeno potvrđena i u ovim se trenucima radi na rješavanju problema s obveznim izazivačem WBO organizacije - Oleksandrom Usykom.

Linker
20. travanj 2024 03:41