K1 i Boks

Genijalni Tyson Fury rutinski savladao Schwarza prekidom u drugoj rundi

Fury vs. Schwarz
Tyson Fury potvrdio je status velikog favorita u meču protiv Toma Schwarza. Do sada neporaženog Nijemca savladao je prekidom u drugoj rundi, koju su mnogi instantno nazvali jednom od najbolje odrađenih rundi u njegovoj karijeri.

Schwarz je meč u MGM Grandu otvorio kao agresivniji boksač, no Fury je odmah pokazao kako će njegova lijeva ruka igrati bitnu ulogu u ovom meču. Prednji direkt radio je cijelo vrijeme, eventualno bi na njega vezao desnu i već tu se vidjelo kako Nijemac nije spreman na Furyevu tehniku i brzinu ruku. Zapravo, taj spomenuti lijevi direkt bio je priča prve runde.

Drugu rundu Fury otvara u kontra gardu, ponovno uz defenzivniji pristup. No, to se samo tako činilo. Čim je pogodio prvu kontru, on je postao agresivac i krenulo je nešto što se od Furya do sada na ovoj razini nije moglo vidjeti. Brojne serije udaraca počele su sjedati na lice i tijelo Toma Schwarza. Vidjelo se kako je Fury izuzetno spreman i raspoložen pružiti publici u dvorani ono po što su došli. Schwarzovo lice vrlo brzo počelo je izgledati neprepoznatljivo, dok je Britanac oduševljavao kretanjem i kombinacijama. Nije dugo trebala da u takvom odnosu snaga Schwarz završi na podu, no uspio se ustati. Ipak, to nije dugo potrajalo jer Fury ulazi u napad, dovodi Schwarza do konopaca gdje nakon prave kanonade dolazi do prekida.

Gledajući kako je Fury izgledao, šteta je da ovo nije potrajalo dulje, jer pokazao je nevjerojatan boks i puno veću spremnost završavati mečeve nego što je to bilo ranije. Tom Schwarz došao je napraviti iznenađenje, no kad je Fury ovako spreman i raspoložen, za to treba puno više od same želje. Schwarz je talentiran, ali niti blizu koliko "Gipsy King", što se zapravo u meču vrlo brzo potvrdilo. Ovakvog Furya fanovi će htjeti gledati što ranije i već se spominje povratak krajem ljeta. To bi u svakom slučaju bilo sjajno za svjetski boks.

Linker
22. rujan 2021 09:59